11 Startup-uri Tech din Cluj și-au prezentat proiectele în faţa investitorilor de la Demo Day

11 startup-uri din domeniul tehnologiei, printre care un „portofel” virtual sigur care completează automat formularele digitale, o platformă mobilă care conectează medici aleși de pacienţi, sau o aplicație dedicată finanțelor personale care ajută utilizatorii să își atingă obiectivele financiare, şi-au prezentat, la Cluj-Napoca, proiectele antreprenoriale în faţa a peste 100 de investitori, directori și proprietari de companii, în cadrul Demo Day, evenimentul inaugural al acceleratorului de startup-uri Spherik.

Printre proiectele prezentate s-au numărat AppRod, un „portofel” virtual care completează automat formularele digitale, permițând utilizatorilor să reducă birocrația în mod semnificativ, Primul Medic, o platformă mobilă care conectează medici aleși cu atenție alături de  pacienți, făcând sfaturile medicale mai accesibile și sigure,   Smart Store, o aplicație care îți aduce supermarket-ul pe telefonul mobil, facilitând cumpărarea și livrarea produselor la domiciliu, City365, o aplicație care afișează instant promoții celor aflați la o anumită distanță de  un magazin, restaurant sau alt tip de afacere, sau ChallengeXP, o aplicație dedicată finanțelor personale, care ajută utilizatorii să își atingă obiectivele financiare și să depășească dificultățile legate de economisirea banilor, făcând procesul mai intuitive şi interactive.

„Viziunea noastră privind impactul Spherik este de a ajuta la crearea un ecosistem antreprenorial mai puternic și unit, bazat pe dezvoltarea culturii, punctelor forte și a oportunităților din România. Nu dorim să transformăm Cluj-Napoca în Silicon Valley – ce ne dorim este ca Clujul să devină un Cluj mai bun. În cinci ani, ne dorim ca alte orașe să aspire să devină Clujul țării lor”,   declară  Jennifer Austin, managing director la Spherik Accelerator.

Scopul Spherik Accelerator este de a-i ajuta pe cei cu potențial ridicat să dobândească abilitățile și cunoștințele necesare pentru a deveni antreprenori de succes, cum ar fi cunoștințele de afaceri, așa-numitele „soft skills”, gândirea critică și disciplina, dar și o rețea puternică de contacte. Programul include workshop-uri, în cadrul cărora mentorii oferă cunoștințe practice privind diverse subiecte, dar și sesiuni de mentorat 1 la 1, toate culminând cu o perioadă de dezvoltare a produselor și un eveniment final de prezentare a acestora (Demo Day).

După Demo Day, echipele vor continua să lucreze, întâlnindu-se cu potențiali parteneri și investitori, cu ajutorul Spherik. Rețeaua de mentori, care se mărește constant, include susținători din 12 hub-uri tech, precum Londra, Berlin, Silicon Valley, Boston și New York. Înscrierile pentru următorul program vor fi deschise în toamna acestui an.

Demo Day, evenimentul inaugural al Spherik Accelerator, a avut loc sâmbătă, 16 mai,   în cadrul acestuia fiind invitaţi să îşi prezinte ideile tineri antreprenori în căutare de finanţare. Tinerii antreprenori au reprezentat echipele Spherik Accelerator şi Cluj Innovation Labs, cu toţii fiind ghidaţi de mentorii Spherik.

Distribuie:

Postaţi un comentariu