10.000 de clujeni aşteptaţi la inaugurarea pistei. 234 vor zbura gratuit deasupra Clujului

Aproximativ 10.000 de clujeni sunt aşteptaţi sâmbătă la inaugurarea noii piste de aterizare-decolare a Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” Cluj.

Noua pistă de decolare-aterizare a aeroportului va fi dată în folosinţă sâmbătă la ora 15.30. Înainte însă, de la ora 13.00 este programat un miting aerian cu demonstraţii de acrobaţie făcute de membrii Aeroclubului Român. În cadrul acestuia sunt programate şi două zboruri inaugurale.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj şi ai aeroportului au organizat astăzi tragerea la sorţi pentru a stabili cine sunt clujenii care vor zbura gratis deasupra Clujului. 3.431 de persoane s-au înscris la tragerea la sorţi online. 123 dintre aceştia sunt fericiţii câştigători ai unui zbor gratis deasupra oraşului. De asemenea, alţi 42 de norocoşi au fost traşi la sorţi din taloanele depuse la instituţie. Lista câştigătorilor poate fi consultată pe site-ul CJ Cluj. Aceştia vor fi şi sunaţi pentru a confirma participarea la zborurile inaugurale. Lor li se alătură 56 de câştigători desemnaţi de diferite instituţii de presă din oraş.

uioreanu trage la sorti

“Chiar înainte de zbor vom selecta şi alţi 12 câştigători la clasa business, pentru că avem şi astfel de locuri ca pentru orice zbor care se respectă”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu.

“Pentru că este un avion Airbus A318  se va zbura nu numai peste oraş ci practic peste Transilvania, fiecare zbor va dura o jumătate de oră. De asemenea, în cadrul mitingului vor fi evoluţii aviatice spectaculoase ale aviaţiei militare, vor fi MIG-uri, vor fi elicoptere militare, elicopterele Ministerului de Interne şi bineînţeles avioane de acrobaţie, paraşutişti, participă Aeroclubul României. Mitingul va fiu unul spectaculos aşa că îi invităm pe toţi să vină din timp la aeroport. Vor fi în total 234 de persoane care vor zbura, îi invităm pe toţi cei care au câştigat zborul să fie la 14.45 în faţă la Informaţii plecări, să aibă cărţile de identitate la ei şi vor fi conduşi la avion. Vor fi două zboruri de câte 30 de minute, primul avion va decola la ora 16, următorul la aproximativ 16.40”, a spus directorul aeroportului, David Ciceo.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului de sâmbătă,   preşedintele Consiliului Judeţean Cluj face un apel către toţi cetăţenii să vină la Aeroport cu cel puţin o oră mai devreme pentru a evita aglomeraţia şi ambuteiajele. În acest context, pentru a-i ajuta pe cei care vor dori să vină la miting cu maşina, CJ Cluj va pune la dispoziţia acestora aproximativ 2.000 de locuri de parcare (Centru Agro Transilvania, Vamă, Alcom, RADJ Cluj, respectiv la societăţile comerciale din vecinătatea aeroportului). “Am avut o şedinţă operativă şi cu toţi cei care trebuie să asigure ordinea la această manifestare şi suntem pregătiţi. Accesul este liber doar le cerem participanţilor să respecte prevederile legii valabile la orice manifestare, precum şi regulile stabilite de organizatori. Ştim că se pregătesc să vină şi manifestanţii Roşia Montană. Nu e nici o problemă, nu ne ferim de manifestaţii, doar le cerem să respecte regulile şi legea”, a spus Uioreanu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu