Cartier-gigant în Someșeni. Proiect de 10.000 de apartamente, mall, aprovizionare cu drone, telegondolă și heliport

Consilierii locali au aprobat în ședința de miercuri proiectul pentru Planul Urbanistic Zonal al unui nou cartier de locuințe în Someșeni, pe strada Moș Ion Roată, unul evaluat la 700 de milioane de euro.

Cel mai mare proiect imobiliar din România, Transilvania Smart City, aparține Realtopfarma S.A., Merlin Construcții S.R.L., S.D.C. Imobiliare S.R.L. și S.C. Chester Group Ivestment S.R.L.. În masterplan realizat se regăsește zonficarea funcţională a teritoriului, organizarea circulaţiei şi delimitarea şi etapizarea procesului de urbanizare. Acesta curpinde 6 etape, prima fiind pe 4.6 ha şi referindu-se la parcelarea terenului şi la stabilirea de reglementări urbanistice.

Cartierul va avea propriul sistem de pază, monitorizare și supraveghere și va fi realizat în termen de cinci ani.

Mini-orașul de la marginea Clujului va avea 10.000 de apartamente, mall, școală, grădiniță, creșă, supermarketuri, hotel și aparthotel, spații de birouri, parcuri și săli de conferință, zonă de recreere, socializare și plimbare, amfiteatru, dar și un heliport. De asemenea, cartierul este conceput ca un mic oraș prin care vor circula autobuze electrice, șoferii vor putea vedea direct de pe smartphone care sunt locurile libere de parcare, iar nivelurile de poluare și zgomot vor fi identificate prin senzori.

 

Grădiniţa va trece în proprietate publică, spaţiul verde va avea acces nelimitat şi va fi amenajat în baza unui proiect de specialitate anterior recepţiei ultimului imobil construit, străzile vor fi gata şi echipate edilitar până în 1.09.2022. De asemenea, anterior recepţiei primului imobil de PUZ, se va reconfigura/lărgi sensul giratoriu Meşter Manole – Calea Someşeni, la 2 benzi a căii inelare şi realizare bretea de dreapta spre Meşterul Manole spre Calea Someşeni, se va realiza sens giratoriu nou pe Calea Someşeni şi Moş Ion Roata.

Tot aici va fi ridicat un mall pe o suprafată de 100.000 mp, iar livrările la domiciliu în interiorul acestui megacomplex vor fi efectuate cu ajutorul dronelor. În proiect este prevăzută și o telegondolă care va lega cartierul de aeroport, dar și de centrul comercial Iulius Mall. Nu în ultimul rând, proiectul prevede și amenajarea a două lacuri, a unui amfiteatru în aer liber, spa și piscină interioară și exterioară.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu