Victor Ponta, la inaugurarea secției Rombat de baterii start-stop

Pe o vreme numai bună de inaugurat obiective economice de interes național, Victor Ponta a ajuns la Bistrița la invitația directorului general al Rombat, Ioan Repede, inaugurând alături de acesta și de alți reprezentanți ai autorităților locale noua facilitate pentru producția de acumulatori start-stop a Rombat.

„Am venit să îi felicit  pe cei care lucrează aici pentru faptul că o companie emblematică pentru România cum e Rombat, nu doar că și-a revenit din punct de vedere economic, dar chiar a reușit să se adapteze la ce înseamnă viitorul domeniului în care activează”, a declarat premierul la Bistrița.

Alături de staff-ul său și de autoritățile locale, premierul României a vizitat noua secție în care Rombat va produce acumulatori pentru automobile cu tehnologia start-stop: „Sunt foarte bucuros să văd că tehnologiile achiziționate și gândirea lor este exact spre ceea ce se va întâmpla în Europa cu domeniul automobilistic. Rombatul nu doar că este furnizorul campionului economiei românești, Dacia-Renault, dar și exportă mult în UE. Mă bucur că banii din ajutorul de stat au fost foarte bine folosiți”.

În 2013, compania bistrițeană a finalizat o investiție de 17 milioane de euro într-o nouă unitate de producție cu o capacitate de 700.000 de baterii, utilată la cele mai înalte standarde și care poate produce atât baterii pentru mașini cu tehnologie Start/Stop cât și baterii convenționale. Prin realizarea noii structuri, capacitatea totală de producție a ROMBAT ajunge la 3, 3 milioane de baterii.

Din primăvara anului 2012, acționarul ROMBAT este grupul sud-african METAIR,   deținând 99, 42 %. Metair este un investitor strategic, desfășurând activități în domeniul producției și distribuției de produse și servicii în industria auto. Colaborarea cu partenerul tradițional Dacia Renault și-a extins colaborarea cu noi parteneri, livrând baterii pentru mărcile DACIA, Renault, Peugeot și Nissan.

Pe piața externă, ROMBAT își vinde peste 60% din producție în țări precum Germania, Italia, Bulgaria, Spania, Marea Britanie, în Franța deținând cea mai mare cotă de piață, de  peste 10%.

În cei peste 30 de ani de activitate, producătorul român de baterii și acumulatori a livrat peste 23, 213 mil baterii pentru o gamă largă de vehicule, mașini și utilaje, echipând autoturisme, autocare, camioane, mașini și utilaje agricole sau yahturi.

În toate cele trei unități de producție pe care compania le deține la Bistrița, ROMBAT fabrică baterii convenționale atât pentru automobile cât și pentru aplicații heavy duty.

În timpul scurtei sale vizite în Bistrița, premierul a făcut o vizită și la cel mai mare angajator al județului, producătorul de cablaje auto Leoni.  Acesta a mai anunțat că astfel de proiecte beneficiază de tot sprijinul pe care instituția Guvernului îl poate oferi: „Pentru toate proiectele de genul Rombat, deschiderea și ajutorul este total din partea Guvernului”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu