Vești bune pentru studenți: practica și voluntariatul, recunoscute ca vechime în muncă

Ministrul pentru Dialog Social, Doina Pană (centru), a anunțat că Legea stagiului este în curs de adoptare.

Prezentă la Bistrița cu ocazia dechiderii bursei locurilor de muncă, Ministrul pentru Dialog Social a anunțat că o lege care prevede ca stagiile de practică ale studenților să fie recunoscută ca vechime în muncă a fost trimisă de către Guvern spre Parlament.

Proiectul de lege a fost conceput de Doina Pană în colaborare cu Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, și vine în sprijinul studenților care la angajare întâmpină probleme în a demonstra că au experiența solicitată de angajator pentur postul solicitat.

„Durerea mare a nostră sunt tinerii absolvenți. Ne-am angajat în programul de guvernare că vom veni cu facilități pentru ei, chiar dacă nu sunt prinse în facilități fiscale, în anul următor sigur vor apărea. Am inițiat împreună cu doamna Câmpeanu, o lege care a plecat spre Parlament, prin care stagiile de practică să fie recunoscute ca vechime în muncă”, a afirmat Doina Pană.

Conform proiectului de lege, aceste stagii de practică vor fi plătite de angajator, suma urmând să fie direct proporțională cu competențele în domeniu ale studentului: „La înțelegere cu angajatorul, în funcție de nivelul studentului, practiva va fi plătită și va constitui vechime în muncă.”

De asemenea, aceasta a mai declarat că susține legea voluntariatului, prin care activitățile de acest gen vor fi recunoscute ca experiență la CV: „Una dintre cele mai mari probleme ale tinerilor era că peste tot, angajatorii le cer experiență și ei nu au unde să își facă exeriența respectivă.  Susțin și urgentarea legii voluntariatului, care presupune ca și activitățile de voluntariat să însemne ceva în CV. Coroborat cu legea stagiilor, este deja o mână întinsă spre absolvenți”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu