Urmașul lui Bram Stoker îl promovează la Bistrița pe Dracula

Dacre Stoker (foto), urmașul faimosului scriitor Bram Stoker a ajuns pe tărâmul Contelui Dracula.

În timp ce la Cluj conceptul sângelui artificial transformă în realitate o poveste de domeniul SF, o altă poveste cu sânge, de data aceasta fantastică, este împrospătată de urmașul creatorului lui Dracula, la Bistrița.

Vineri, în Bistrița, la singurul hotel-castel dedicat contelui vampir Dracula a fost prezent stră-strănepotul lui Bram Stoker, cel care a dat viață prin cărțile sale mortului-viu, Dracula.

Unul dintre cei nouă descendenți ai cunoscutului scriitor al romanului „Dracula”, Dacre Stoker, a ajuns joi în ținutul contelui sângeros, fiind întâmpinat cu mare fast la Bistrița și plimbat cu caleașca prin oraș. El este primul membru al familiei Stoker care vizitează locurile descrise în cartea scriitorului irlandez, Dacre plănuind să realizeze un ghid de călătorii în care să fie incluse obiective turistice din mai multe orașe din România.

„Vrem să îi ajutăm pe turişti să ajungă unde trebuie. Credem că acest lucru vă va ajuta turismul şi ne va ajuta pe noi să vindem cărţi. Voi aveţi ceva fantastic aici şi vrem să ne asigurăm că oamenii înţeleg care este adevărul”, a declarat Dacre Stoker la sosire.

Ziua de vineri a fost rezervată unei scurte vizite la singurul hotel-castel din lume dedicat Contelui Dracula. Aici, urmașul lui Bram Stoker a prezentat mai multe dintre descoperirile sale în ceea ce-l privește pe faimosul său predecesor. Astfel, Dacre a adus cu el poze ale primelor fragmente din cartea „Dracula” sau imagini cu notițele scriitorului irlandez.

Dacre Stocker, care așa cum el însuși spune este singurul membru al familiei care este realmente interesat de trecutul predecesorului lor, a venit la Bistrița însoțit de fotograful Hans Corneel de Roos, dar şi cu producătorul Travel Channel Aaron Sagers, cei doi ajutându-l pe american în proiectul său de promovare a zonei printr-un ghid de călătorie și mai multe emisiuni TV.

„Din punctul de vedere al televiziunii, aceasta este o poveste interesantă. Aceasta poveste  nu a mai fost spusă şi nu doar pentru că avem un descendent al familiei Stoker printre noi, ci pentru că venim cu informaţii care nu au mai fost făcute publice, ” a explicat regizorul Aaron Sagers.

La finalul vizitei sale pe tărâmul care l-a inspirat pe Bram Stocker în scriere unei dintre cele mai de succes cărți publicate vreodată, Dacre Stocker a primit din partea reprezentanților Hotelului „Castel Dracula” un lanţ cu medalion şi un inel. Cele două suveniruri au aparţinut baronului Alexandru Misiuga, cel care a creat conceptul castelului și care a insistat ca lângă clădire să existe un bust al scriitorului Bram Stoker, bust despre care urmașul acestuia, Dacre, a declarat că este cel mai mare  din lume dedicată predecesorului său.

Dacre și partenerii săi vor petrece doar câteva zile în Țara lui Dracula, plănuind să viziteze cât mai multe locuri care au legătură cu romanul „Dracula” sau Vlad Ţepeş. În cursul săptămânii viitoare, cei trei vor vizita orașe ca Sighişoara, Braşov, Târgovişte şi Bucureşti.

Distribuie:

Postaţi un comentariu