„Regele alcoolului” din Bistrița și un colaborator al Primăriei, trimiși în judecată pentru evaziune fiscală de jumătate de milion de lei

Titus Iliuță, cândva unul dintre cei mai avuți oameni ai Bistriței, trimis din nou în judecată de către procurori.

Tocmai când liniștea se lăsa peste afacerile cu alcool ale lui Titus Iliuță, procurorii l-au luat din nou în vizor pe fostul administrator Prisma Prod, acesta fiind trimis în judecată pentru infracțiunea de evaziune fiscală prin stopaj de sursă, săvârșită în anul 2009. În aceași situație se află și un colaborator al Primăriei Municipiului Bistrița, care a prejudiciat statul cu câteva sute de mii de lei.

Potrivit informațiilor furnizate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud , Titus Iliuță, în calitatea sa de administrator al societății comericiale producătoare de băuturi spirtoase Prisma Prod, a acumulat datorii la bugetul de stat de aproximativ 160.000 de lei, pentru care a fost trimis în judecată de procurori.

Titus Iliuță nu este străin de atmosfera din închisorile statului, după ce în intervalul 2010-2011 a fost reținut în baza unor acuzații de delapidare, fals în înscrisuri oficiale, înșelăciune și constituirea de grup infracțional.

Un alt asemenea caz soluționat de procurori este al lui Fuca Samoilă, colaborator al Primăriei Municipiului Bistrița prin firma SC Ebi, la care este administrator și asociat majoritar. Potrivit comunicatului emis de parchet, Samoilă, este acuzat de evaziune fiscală prin stopaj  la sursă și folosire cu rea-credință a creditului societății.

Astfel, folosindu-se de calitatea sa în cadrul firmei, în perioada 2008-2009, inculpatul a înregistrat în evidența contabilă cheltuieli fictive care au cauzat un prejudiciu de 48.000 de lei. Totodată, acesta și-a însușit impozitele și contribuțiile datorate statului, îsumând peste 12.000 de lei și a scos din patrimoniul societății aproape 300. 000 de lei.

 

 

Postaţi un comentariu