Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, găsit incompatibil de ANI

Primarul Bistriței, Ovidiu Teodor Crețu, a fost găsit incompatibil de către Agenția Națională de Integritate.

Edilul bistrițean Ovidiu Teodor Crețu a fost declarat luni, 23 septembrie, incompatibil cu funcția de primar, de către Agenția Națională de Integritate (ANI). Potrivit unui comunicat emis de instituție, primarul municipiului Bistrița a fost găsit incompatibil în perioada octombrie 2012- ianuarie 2013, când a deținut funcția de reprezentant asociat persoană juridică pentru SC Business Park Bistrița Sud SRL.

Conform comunicatului emis de ANI, Ovidiu Crețu și alți șase primari au fost găsiți incompatibili cu funcțiile pe care le ocupă.

„Crețu Ovidiu Teodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 octombrie 2012 – 21 ianuarie 2013,   întrucât, a deținut, simultan, funcția de Primar al Municipiului Bistrița, Jud. Bistrița-Năsăud, și calitatea de reprezentant asociat persoană juridică în cadrul S.C. BUSINESS PARK BISTRIȚA SUD S.R.L.”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit procedurii, persoanele în cauză au fost înștiințate referitor la declanșarea procedurilor de evaluare de către ANI, aceștia având posibilitatea să fie asistați de un avocat.

În conformitate cu legislația în vigoare, în cazul în care incompatibilitatea va fi dovedită „Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Din același lot de aleși locali găsiți incompatibili, face parte și Jurj Vasile-Marin, primar al comunei Arieșeni, din județul Alba. Potrivit ANI, acesta deține simultan, începând din 13 august 2010, funcția de primar și de reprezentant asociat persoană juridică din partea consiliului Local Arieșeni, în cadrul SC Salubritate Arieșeni SRL.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu