Președintele CJ Bistrița-Năsud, Radu Moldovan, cel mai înstărit bugetar al județului

Președintele Consiliului Județean Bistrița, Radu Moldovan, este cel mai bine plătit bugetar al județului, cu un salariu lunar de 4600 de lei.

Cine-a spus că a fi bugetar înseamnă automat că ai salariu mic şi că bugetarii câştigă mai puţin decât cei de la privat? Ei bine, nu este aşa!  Transilvania Reporter vă propune un top al celor mai bine plăţiţi bugetari, figuri publice cunoscute, din cele şase judeţe ale regiunii Transilvania de Nord. Cel mai bine plătit bugetar din Transilvania de Nord vine din Bihor şi este Gabriel Mihalache, şef Serviciu Medicină Legală. Salariul său se ridică la  suma de 17.500 lei.

La Cluj, cel mai bine plătit bugetar este un rector de universitate, la Sălaj un medic, iar la Satu Mare un şef de la Finanţe. În general, bugetarii de lux lucrează în justiţie, medicină, finanţe, regii de stat şi universităţi. Surpriza vine din faptul că nu şefii politici ai administraţiilor locale au salariile cele mai bune, ci dimpotrivă, ei sunt cam pe la coada topului.

Salarii şi venituri consistente au şi bugetarii Bistriţei. Astfel, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, se poate lăuda cu o leafă de 4.600 de lei. Moldovan deţine şi o casă de locuit, una de vacanţă, dar şi nu mai puţin de șapte terenuri dintre care unul de 45.000 de metri pătraţi. Nici vicepreşedinţii CJ Bistriţa-Năsăud, Alexandru Pugna şi Grigore Popescu, nu stau deloc rău la capitolul averi. Alexandru Pugna a câştigat de la Consiliul Judeţean în acest an aproape 30.000 de lei şi deţine un apartament în municipiul Bistriţa, două autoturisme marca Ford, mai multe depozite bancare, dar şi datorii la bănci. El are de returnat un împrumut de 22.481 de lei, care este scadent anul viitor. La rândul său, vicepreşedintele Grigore Popescu are potrivit declaraţiei de avere o casă şi un teren, iar la venituri apare doar salariul de director al unei societăţi comerciale şi o indemnizaţie de consilier de 7.590 de lei.

Primarul Bistriţei stă ceva mai modest la capitolul salariu, numai 3.053 de lei, dar, oricum, Ovidiu Creţu deţine şi el o casă şi şase terenuri.

Distribuie:

Postaţi un comentariu