Grupul Teraplast investește 2, 5 milioane de euro în producția de structuri zincate

Noua fabrică de structuri zincate are o capacitate de producție de 3000 tone/an (foto: Teraplast)

Cunoscutul producător de sisteme în domeniul instalațiilor, construcțiilor și amenajărilor, deține începând cu acest an o nouă facilitate destinată producției de structuri zincate, realizată de concernul Teraplast cu o investiție de 2, 5 milioane de euro.

De producția noilor structurii metalice zincate se va ocupa subsidiara Plastsistem, produsele urmând a fi destinate domeniului de construcții, înlocuind ]n portofoliul firmei vechile structuri metalice clasice. În concretizarea acestei investiții, grupul Teraplast a beneficiat de o finanțare de 50% din fonduri europene,   prin accesarea Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”.

Potrivit directorui general Plastsistem SA, Alexandru Stânean, „structurile din profile zincate ușoare oferă multiple avantaje la nivel de costuri finale pentru client, deoarece se reduc semnificativ timpii și costurile de execuție ale unei lucrări de construcții.”.

În urma unei colaborări cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), Plastsistem a reușit să dezvolte pentru clienții din domeniul construcțiilor și un nou pachet de structuri metalice, realizat prin combinarea structurile metalice zincate cu „panourile-sandwich” și o componentă realziată la laboratoarele de cercetare de la UTCN.

Compania Plastsistem își propune ca în următorii trei ani, partea de structuri zincate să reprezinte cel puțin o pătrime din cifra totală de afaceri a grupului Teraplast. În prezent, Plastsistem produce în principal panouri termoizolante de perete și acoperiș cu miez de spumă poliuretanică, aflându-se între primii trei jucători de pe piața locală de profil. Fabrica de „panouri-sandwich” se află in Parcul Industrial Teraplast și dezvoltă o capacitate de producție anuală de 2, 2 milioane metri pătrați.

Noua fabrică de structuri zincate are o capacitate de 3.000 tone/an și va produce  profile zincate utilizabile în construcție diverselor tipuri de hale și depozite, ca structuri principale, secundare sau pentru supraetajări și mansardări. În 2012, compania a obținut o cifră de afaceri de 90 de milioane de lei, iar pentru anul acesta s-a bugetat o cifră de afaceri de aproximativ 112 milioane lei, având în vedere debutul vânzării structurilor zincate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu