Gospodăria unei familii bistrițene, mistuită de flăcări

Incendiul nu s-a soldat cu victime, însă familia a rămas fără casă și grajdul pentru animale (Foto: citynews.ro)

O familie din localitatea bistrițeană Cepari a rămas fără acoperiș deasupra capului și fără adăpost pentru animale, după ce aseară un incendiu de proporții le-a mistuit gospodăria, ucigându-le și câteva păsări .

Incendiul a fost anunțat aseară, în jurul orei 22:30, două autospeciale și un echipaj SMURD al pompierilor militari fiind alocate cazului. Intervenția în privinița stopării extinderii incendiului a fost însă îngreunată de o porțiune de drum care s-a dovedit a fi impracticabilă pentru mașinile pompierilor.

Astfel, salvatorii au fost nevoiți să utilizeze o motopompă, alimentată de la fântâna gospodăriei. Pagubele materiale au fost cu atât mai mari cu cât la un moment dat, apa din fântână s-a terminat, iar pompierii au fost nevoiți  să recurgă la furci, lopeți sau extinctoare.

Din fericire, proprietarii gospodăriei nu au avut de suferit de pe urma incendiului, însă pagubele materiale au fost considerabile: casa a ars până la temelii și  o suprafață de 150 de metri pătrați dintr-o anexă a fost mistuită de flăcări. Nici o parte dintre animalele proprietarilor nu au scăpat, 17 păsări și un porc fiind surprinse de flăcări.

Potrivit plutonierului Marius Rus, incendiul ar fi fost provocat de o sobă amplasată în preajma unor materiale ușor inflamabile: „Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de utilizarea necorespunzătoare a unei sobe metalice, fără acumulare de căldură, al cărei burlan de evacuarea fumului era amplasat în apropierea materialelor combustibile”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu