Accident feroviar în Bistrița-Năsăud, soldat cu 16 victime dintre care una în stare critică

UPDATE

Drezină în care se aflau cei 16 muncitori se deplasa în urma unui tren de marfă. Garnitura de tren a încetinit la urcarea unui deal și ca urmare a vizibilității foarte reduse, șoferul drezinei a observat prea târziu trenul care încetinise și l-a izbit din plin. Modul în care incidentul a avut loc este cercetat de către procurori, poliție și inspectorii ITM, care încearcă să afle cine se face vinovat de accident.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU BN, din accident au rezultat 16 victime, care la momentul impactului se aflau în drezină, una dintre ele fiind în stare foarte gravă, prezentând leziuni de cod roșu. Celelalte victime au fost transportate de urgență la Bistrița, Reghin și Târgu-Mureș.


Noapte de coșmar pe căile ferate din județul Bistrița-Năsăud, după ce în interval de doar câteva ore s-au petrecut două accidente feroviare soldate cu numeroase victime și pagube materiale însemnate. Cel mai grav dintre ele s-a petrecut în această dimineață când o drezină ce transporta muncitori a intrat într-un marfar.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, în această dimineață o drezină  în care se aflau 14 oameni a izbit din plin un tren de marfă. Accidentul a avut loc între localitățile Monor și Vătava, la fața locului intervenind în aceste momente mai mult echipaje SMURD.

În noaptea de marți spre miercuri un alt accident rutiero-feroviar a avut loc în județ, de această dată la o trecere la nivel cu calea ferată din localitatea Sărețel. Un TIR condus de un cetățean turc a izbit un tren, șoferul fiind internat de urgență cu multiple traumatisme.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu