30 de bistrițeni au ieșit în stradă pentru Roșia Montană

30 de bistrițeni au protestat pașnic împotriva exploatării aurului de la Roșia Montană

Aprobarea de către Guvern a proiectului de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană face valuri și în Bistrița, unde 30 de protestatari au ieșit în această după amiază în stradă pentru a-și exprima nemulțumirile în legătură cu acest demers al guvernanților.

Protestul a fost anunțat prin intermediul rețelei de socializare Facebook și a unor fluturași răspândiți prin tot orașul în care populația era informată în legătură cu proiectul de lege privind exploatarea minereurilor auro-argentifere din Roșia Montană, denumit „cea mai sofisticată și înaltă formă de corupție” a executivului condus de Victor Ponta.

Chiar dacă ploaia a fost o amenințare constantă, la ora 17:00 protestatarii s-au adunat în fața Bisericii Evanghelice din oraș, înarmați cu foi, pancarte sau steaguri pe care erau scrise slogane împotriva exploatării miniere de la Roșia Montană.

„România fără cianură”, „Opriţi asediul Roşiei Montane”, „Trădarea de ţară, în aur se măsoară”, „Ma$$crul media ucide Roşia Montană”, „Unde tu, cel ce conduci, vezi aur şi sursă rapidă de îmbogăţire, noi vedem doar moarte prin otrăvire” sau „Roşia Montană nu e de vânzare” au fost doar câteva dintre mesajele cu care protestatarii au mărșăluit prin centrul vechi al orașului.

Protestul de astăzi de la Bistrița este doar unul dintre manifestațiile care au loc în toată țara. La Cluj, nu mai puțin de 5000 de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva exploatărilor de la Roșia Montană. Alături de personalități ca fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar, activiștii au format un convoi kilometric care se întinde de la Teatrul Național până în Piața Unirii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu