15 tone de sucuri și 600 de kilograme de carne retrase de la comercianții bistrițeni în luna august

Foto: laurafrunza.com

Lucrătorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului  (CJPC) Bistrița-Năsăud, au înregistrat capturi record în luna august, oprind de la comercializare nu mai puțin de 15000 de litri de băuturi răcoritoare și peste 600 de kilograme de carne și preparate din carne.

Comisarii au vizat modul în care se desfășoară comercializarea fructelor și a legumelor în pițele agroalimentare din județ, condițiile de păstrare și vindere a produselor congelate (pește, fructe, legume etc), dar și activitățile din cadrul Zilelor Municipiului Bistrița.

Verificările nu au rămas fără urmări, în urma controalelor constatându-se că din totalul de 118 operatori comerciali, 33 prezentau nereguli. Cei mai mulți dintre operatorii comerciali verificați păstrau ciorbele și sosurile la frigider iar semi-preparatele nu aveau etichete privind data preparării.

În acest sens, comisariatul a decis ca 616 kg de produse din carne, în valoare totală de peste 7000 de lei, să fie imediat retrase de la comercializare, până la remedierea neregulilor, alături de aproximativ 15000 de litri de băuturi răcoritoare care nu erau etichetate în mod corespunzător. De asemenea, controalele au scos la iveală și 35 de litri de suc cu data expirării depășită.

Cuantumul amenzilor aplicate de CJPC se ridică la 76800 de lei, sancțiuni aplicate ca urmare a încălcării prevederilor legale în domeniul protecției consumatorului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu