Universitatea Oradea așteaptă 1.500 de „boboci” bugetați

Universitatea Oradea
Universitatea Oradea

Peste 1.500 de locuri bugetate sunt disponibile pentru studiile de licenţă la cele 15 facultăţi ale Universităţii din Oradea, unde prima sesiune de admitere din acest an va începe în săptămâna 15-21 iulie. Alte peste 7.000 de locuri sunt disbonibile, cu taxă, până la un total de 8.745 de locuri, la programele de licenţă şi de masterat.

Din totalul locurilor oferite de Universitatea din Oradea, sunt finanţate de la bugetul de stat 1.550 de locuri pentru studiile de licenţă şi 725 pentru studiile de masterat. Candidaţii pentru aceste locuri trebuie să plătească o taxă de înscriere de 150 de lei, iar dosarele să le depună direct la decanatele facultăţilor.

Rectorul universităţii, Constantin Bungău, afirmă că nu crede că se va acoperi întreaga capacitate. „Anul trecut, au fost admişi aproximativ 3.550 de studenţi în sesiunile din lunile iulie şi septembrie, iar anul acesta cred că nu ar trebui să fie o diferenţă faţă de cel trecut. Sper să nu avem însă o supriză negativă şi să avem măcar acelaşi număr de studenţi ca anul trecut”, a declarat Constantin Bungău, citat de Mediafax.

Potrivit rectorului, anul acesta s-a renunţat la tradiţionala „Caravană UO“, în cadrul căreia cadre didactice şi studenţi vizitau liceele din Bihor şi din zonele învecinate pentru a convinge elevii să aleagă o facultate din Oradea, întrucât nu a avut efectul dorit.

Cele 15 facultăţi la care Universitatea din Oradea organizează admitere începând de săptămâna viitoare sunt Facultatea de Arte, Facultatea de Construcţii şi Arhitectură, Facultatea de Drept, Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologia Informaţiei, Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial, Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, Facultatea de Litere, Facultatea de Medicină şi Farmacie, Facultatea de Protecţia Mediului, Facultatea de Ştiinţe, Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane şi Facultatea de Teologie Ortodoxă.

O nouă sesiune de admitere la programele de studii ale Universităţii din Oradea va avea loc, cel mai probabil, la începutul lunii septembrie, ea fiind adresată în special tinerilor care vor promova bacalaureatul în toamnă.

În Oradea, mai există Universitatea „Agora”, privată, şi o filială a Universităţii Creştine „Partium“, cu predare în limba maghiară, subvenţionată de Guvernul Ungariei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu