Un meteorit a băgat frica în localnicii unei comune din Bihor

Oamenii au descoperit o groapă pe câmp, la marginea drumului

Agitaţie mare în localitatea bihoreană Sălard, după ce la mijlocul săptămânii o bubuitură puternică i-a speriat pe localnici. Susţin că li s-au crăpat geamurile şi casele le-au fost zguduite, iar de vină, spun ei, ar fi un meteorit.

O explozie puternică, în miez de noapte, i-a făcut pe localnicii din Sălard să sară din pat. La început au crerezut că ar fi vorba despre explozia unei butelii, dar nu a fost vorba despre aşa ceva. Bănuiala lor este că ar fi vorba despre un meteorit care s-a descompus. Au şi o dovadă. O groapă, care susţin ei, a răsărit peste noapte.

“Eu locuiesc lângă biserică. S-a auzit o bubuitură foarte mare. Iniţial am crezut că a căzut turnul de la biserică. Am ieşit afară şi am văzut o lumină mai mult roşie pe cer, de vreo 3 metri lăţine şi doi metri lungime”, ne-a mărturisit localnicul Anton Farkas.

Pe moment s-a spetriat, dar când şi-a dat seama că a trecut şi nu s-a întâmplat nimic rău s-a mai liniştit. Întrebările au continuat să curgă, mai ales că nu este singurul care a auzit bubuitura.

Geamuri crăpate şi acoperiş distrus

Alţi săteni susţin că zgomotul a fost atât de puternic încât le-ar fi crăpat geamurile sau le-a distrus acoperişul casei.

“Cu o zi înainte de bubuitură geamul nu avea nimic. Dimine, aţa l-am găsit crăpat. Este de calitate, şi nu avea cum să se crape atât de uşor”ne-a mărturisit un localnic.

În aceea noapte, doi paznici ai primăriei Sălard au fost martorii întâmplării. Erau de serviciu şi au văzut ce s-a întâmplat.

“Eram în maşină. Am simţit cum se zguduie maşina de la zgomotul puternic. Prima dată am văzut pe cer o lumină puternic. Ceva care semăna cu un fulger. În mai puţin de două minute s-a auzit o explozie puternică”, ne-a spus unul dintre paznici.

Cei doi s-au îndreptat spre locul unde au văzut lumina, fiind convinşi că a explodat vreo sondă de gaz

Groapa care a apărut peste noapte

Marele mister s-a lăcurit, parţial, ziua, când oamenii care au ieşit la camp au descoperit o groapă pe marginea drumului, groapă care cu o zi înainte nu era acolo. Ipoteza că a căzut un meteorit este întărită şi de faptul că pământul este ars.

Faptul ca explozia a fost auzită de locuitorii din mai multe sate, pare să confirme ipoteza ca vinovat de situaţie se face un meteorit.

Corpul ceresc pare să fi pătruns în atmosferă dinspre Est, ar fi explodat deasupra loclităţii, iar unda de şoc a fost resimţită pe o distanţă de peste 30 de km

Şi primarul comunei este de părere că ar fi vorba despre un meteorit.

Am făcut armata la armamen şi ştiu foare bine ce zgomot poate  face o grenadă, un tun sau alte armament. De această dată, zgomotul  a fost mult mult mai puternic, oamnenii sunt înspăimântaţi. Au ieşit afară în pijamale, alţii spun că li s-a mişcat mobile în casă, iar dovadă stă declaraţia celor doi paznici”, susţine Salard Miklos Nagy, primarul comunei Sălard.

La numărul 112 nu s-a înregistrat niciun apael, astfel că autorităţile nu au fost alertate. Localnicii sunt convinşii că producerea fenomenului misterios, în localitatea lor, nu va adduce nimic bun, ba chiar din contră. Se aşteaptă la rele.

Potrivit statisticilor, în ultimii 159 de ani, pe teritoriul României au fost confirmate cu siguranţă opt cazuri de meteoriti căzuţi. Şase dintre aceştia au fost identificaţi chiar în Transilvania, iar una dintre cele mai vechi căderi de meteoriţi a avut loc la Oradea.

Pământul,   ars pe porțiunea unde ar fi căzut meteoritul

Pământul, ars pe porțiunea unde ar fi căzut meteoritul

Distribuie:

Postaţi un comentariu