Studenţii orădeni au ieşit în stradă şi au cerut 6% din PIB pentru Educaţie

Aproximativ 200 de studenti au participat la mars

Au ieşit în stradă şi au cerut alocarea a 6% din Produsul Internaţional Brut pentru Educaţie. Este vorba despre aproximativ 200 de studenmţi orădeni care au pornit un marş de la Universitate, s-au oprit în faţa Prefecturii, după care s-au întors la Universitate.

Studenţii orădeni s-au alăturat colegilor din mai multe centre univeristare  şi au ieşit în stradă cerând acordarea a 6 procente din PIB, Educaţiei. La startul marşului printre cei care au pornit spre zona centrală a oraşului s-a aflat şi preşedintele Senatului, Sorin Curilă, cancelarul Senatului, Vasile Aurel Căuş, prorectorul responsabil de studenţi, Simona Trip, şi Marius Ţepelea, cadru didactic la Facultatea de Teologie şi preşedintele Comisiei pentru Probleme Sociale şi Studenţi din cadrul Senatului.

Înarmaţi cu pancarte şi cu portavoci, studenţii au strigat diverse lozinci.  “Legea respectaţi, şase alocaţi”, “Educaţia salvează naţia”, “Fără educaţie moare orice naţie” sau “Nu vrem bani, nu vrem valută, vrem să avem 6%” au fost doar câteva dintre sloganurile lor.

Însoţiţi de echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei, studenţii au pornit marşul de la Universitate, au ajuns în zona centrală, pe Republicii după care s-au oprit în faţa Prefecturii, unde zeci de minute au continuat să-şi strige doleanţele. Ba mai mult, au făcut şi chetă. Au pus un borcan mare în care fiecare protestatar a lăsat câteva monede sau un leu.

“Dacă Guvernul nu va respecta Legea Educaţiei şi nu va aloca 6% din PIB învăţământului, atât noi, studenţii orădeni, cât şi colegii noştrii din celelalte centre universitare, ne vom pregăti de grevă general”, a afirmat Roland Olah, totodată preşedintele Asociaţiei Gheorghe Şincai a Studenţilor în Istorie. În jurul orei 18.00 studenţii au pornit spre Universitate

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu