Premieră în justiţie. Poliţistul şpăgar, condamnat la o săptămână după flagrant

Sursa foto: b365.ro

La nicio săptămână după ce a fost prins în flagrant cu şpagă, poliţistul bihorean a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Subofiţerul Mihai Dan Pantea, de la Poliţia Valea lui Mihai, arestat sâmbătă după ce a fost prins în flagrant cu o şpagă de 400 de euro de poliţiştii Serviciului Judeţean Anticorupţie Bihor, a fost condamnat chiar la primul termen de judecată.

Sentinţa a venit atât de repede pentru că poliţistul şi-a recunoscut fapta şi a solicitat să fie judecat după procedura simplificată, adică doar în baza probelor strânse de procurori, procedură ce presupune totodată şi reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă pentru infracţiunea care i se impută.

Avocatul subofiţerului, Mircea Ursuţa, a invocat în apărarea acestuia şi faptul că acesta şi-a dat demisia din structurile Ministerului de Interne, are în întreţinere exclusivă un copil minor, dar. „În plus, clientul meu are şi probleme medicale determinate, potrivit actelor medicale, de munca în poliţie”, spune Ursuţa.

Judecătorul l-a condamnat la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 4 ani. Totodată, instanţa a dispus punerea de îndată în libertate a acestuia. Sentinţa Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată, prin apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Mihai Dan Pantea, agent şef principal în cadrul Poliţiei Valea lui Mihai, a fost prins în flagrant vineri seara cu 400 de euro ceruţi de la un şofer din Sălaj, cercetat pentru infracţiuni la Codul Rutier, căruia i-a promis în schimb că va interveni pe lângă un procuror pentru a-i obţine o soluţie favorabilă în dosar.

Denunţătorul său fusese prins la volanul unei maşini cu numere de înmatriculare expirate şi era anchetat de către procuroarea Marinela Ciupergher de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, sub acuzaţia de conducere a unui autoturism cu numere de înmatriculare neconforme.

Poliţistul şi-a recunoscut vina, iar vineri seară a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, în timp ce, sâmbătă, Tribunalul Bihor a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 10 zile, măsură care a fost menţinută până la trimiterea în judecată a subofiţerului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu