Prefectul vrea ca fiecare asociaţie să-şi poată alege furnizorul de energie termică

Prefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop / Sursa foto: bihon.ro

Prefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop a declarat vineri că a solicitat Primăriei Oradea să modifice două hotărâri de Consiliu Local, astfel încât asociaţiile de proprietari să îşi poată alege singure furnizorul de energie termică, aşa cum prevede legea.

Claudiu Pop a precizat, în conferinţă de presă, că a trimis luni, 14 octombrie, o adresă primăriei, în baza zecilor de solicitări venite din partea cetăţenilor orădeni vizând termia. Aprobate în iulie, cele două hotărâri stabileau două zone unitare în municipiu, A şi B, prin care arealul cel mai mare, cu peste 800 de asociaţii de locatari, 30-40.000 de apartamente şi 1.800 de agenţi şi instituţii, să fie deservite de Centrala de termoficare CET, adică aproximativ 7.000 de contracte.

Prefectul a motivat că avizul favorabil al Consiliului Concurenţei este condiţionat însă de respectarea unor prevederi legale din Legea 325/2006, lege care, se sublinia în aviz, oferă posibilitatea, şi nu obligativitatea instituirii unor astfel de zone.

‘Am considerat că nu este corect ca să se stabilească o singură zonă unitară de încălzire atâta timp cât în legea 325 se spune clar că aceste zone pot fi stabilite pe condomenii, pe asociaţii de proprietari. Astfel din cele 800 de asociaţii de proprietari fiecare poate să reprezinte o zonă independentă de termie, adică, pe înţelesul tuturor, fiecare asociaţie poate decide cu cine îşi face contract pentru termie, respectiv cu CET-ul, cu gaz sau centrale proprii de apartament etc’, a spus prefectul.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu şi-a manifestat încrederea că Primăria Oradea îşi va pune în acord hotărârile de consiliu, respectiv modificarea acestor hotărâri, în concordanţă cu avizul dat de Consiliul Concurenţei şi cu Legea 325.

‘Am convingerea că într-o proximă şedinţă, cu celeritate, Consiliul Local va decide acest lucru şi sper, ca în interesul locuitorilor, această hotărâre de CLO să respecte legea şi să se ia în considerare şi recomandările Consiliului Concurenţei, ‘ a conchis prefectul.

Distribuie:

Postaţi un comentariu