Poliţistul care a spart cu BMW-ul magistrala CET şi a lăsat o jumătate de oraş fără căldură şi apă caldă, bun de plată

Accidentul s-a petrecut în iarna anului 2010

Curtea de Apel Oradea a pronunţat sentinţa definitivă în cazul unui ofiţer de poliţie care, în iarna anului 2010, a provocat un spectaculos accident pe podul din capătul Bulevardului Dacia, rănind o persoană şi lăsând jumătate de oraş fără apă caldă şi încălzire.

Accidentul s-a petrecut în seara zilei de 22 ianuarie. Aflat la volanul unui BMW seria 5, Iulian Sehleanu, ofiţer în cadrul Poliţiei Bihor, venea dinspre Bulevardul Ştefan cel Mare spre Ioşia Nord, iar pe podul care trece peste Şoseaua Borşului, a pierdut controlul direcţiei, s-a „catapultat” pe troturar, a acroşat o femeie care aştepta în staţia de autobuz, a rupt un copac, a desprins balustrada din oţel a podului din fundaţia de beton în care era ancorată şi s-a rotit în aer, aterizând peste o magistrală de apă caldă, cu plafonul în jos şi roţile în aer.

În urma accidentului atât el, cât şi orădeanca au ajuns în spital. În urma spectaculosului accident, zeci de mii de orădeni au rămas în frig, iar CET a pierdut peste 500 de metri cubi de apă fierbinte, fiind necesară şi oprirea circulaţiei tramvaielor şi autobuzelor în zona Podului, deoarece apa, ajunsă pe carosabil, îngheţa din cauza gerului şi risca să determine şi alte accidente.

Trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă, Sehleanu a fost condamnat condamnat acum la 4000 lei amendă penală respectiv la despăgubiri totale de 84.000 lei în favoarea victimei, Regiei Oradea Transport Local respectiv CET.

Cea mai mare parte a despăgubirilor, de 60.000 lei, au fost acordate de instanţă victimei ofiţerului. Femeia a suferit un traumatism cranio-cerebral şi a rămas cu un handicap de pe urma leziunilor, având probleme cu auzul.

Totodată, ofiţerul va trebui să plătească  13.000 lei către Electrocentrale Oradea şi 11.000 Regiei Oradea Transport local (OTL), contravaloarea reparaţiilor la magistrală respectiv la echipamentul OTL distrus în urma accidentului. Sentinţa Curţii de Apel Oradea este definitivă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu