Laborator clandestin de etnobotanice la Oradea: 150 de plicuri cu etnobotanice au fost ridicate, opt persoane arestate

Sursa foto: adevarul.ro

Operaţiune de amploare a poliţiştilor Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea care au descins, miercuri, în Oradea, Timişoara şi Craiova, pentru a percheziţiona locuinţele unor persoane suspectate că distribuie etnobotanice în judeţul Bihor.

Cazul se afla în atenţia poliţiştilor de săptămâna trecută, când procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Oradea au şi început urmărirea penală faţă de 26 de persoane.

„Cu privire la aceste persoane există suspiciunea rezonabilă că, în acest an, au comercializat pe raza judeţului Bihor diferite cantităţi de substanţe cu efect psihoactiv”, se arată într-un comunicat făcut public, joi, de Biroul de presă al DIICOT.

Miercuri, poliţiştii au percheziţionat 26 de locuinţe din Oradea, Timişoara şi Craiova în timpul cărora au fost găsite şi ridicate 100 grame de materie vegetală, 150 de plicuri cu etnobotanice, cântare electronice precum şi suma de 35.000 lei.

 „De asemenea, a fost descoperit şi un laborator clandestin folosit pentru obţinerea substanţelor cu efecte psihoactive”, se arată în comunicat.

La finalul descinderilor, poliţiştii au ridicat 50 de persoane care au fost prezentate la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Oradea.

Laboratorul din garsonieră

După audierile care s-au întins până noaptea târziu, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 13 învinuiţi iar joi, opt dintre ei  – –  Alexandru Cristian Indrei, (21 ani), Florian Dan Chiş, (32 ani),   Alin Dorin Filip, (23 ani), Dan Eusebiu Florea, (19 ani), Florin Bogdan Barna, (21 ani), Ilie Sandu (21 ani), şi Daniel Sergiu Ciuta, (20 ani) –  au fost prezentaţi la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă.

În finalul dezbaterilor, toate cele opt persoane au fost arestate, măsura nefiind definitivă. Decizia Judecătoriei poate fi atacată, prin recurs, care se va judeca la Tribunalul Bihor. Surse judiciare au declarat că, inițial, tinerii își achiziționau etnobotabnicele de pe internet, iar apoi și-au amenajat laboratorul într-o garsonieră din Oradea. Capul rețelei era Alexandru Cristian Indrei.

La acţiunea de miercuri au participat atât poliţişti din cadrul BCCO Oradea, cât şi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, operaţiunea având sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale.

A doua rețea destructurată

Dosarul este al doilea, ca amploare, după cel în care a fost cercetată coordonat de doi foşti profesori de sport, fraţii Ciprian şi Ovidiu Iova din Oradea, destructurată în toamna anului trecut, tot de procurorii DIICOT Oradea.  „În cauză au fost cercetate 120 de persoane, clienţi fideli ai reţelei, care au cheltuit importante sume de bani pentru procurarea substanţelor interzise. Doar în perioada noiembrie 2011 – octombrie 2012, se apreciază că suspecţii ar fi obţinut un profit net de 1.242.122 lei din comercializarea produselor respective”, informau atunci procurorii.

Anchetatorii au descoperit la vremea respectivă că fraţii Iova au obţinut, doar într-un singur an, un profit net de 1.242.122 lei din comercializarea ilicită a produselor psihotrope.

Pentru recuperarea prejudiciului, în acel caz au fost ridicate de la suspecţi trei autoturisme de lux, ceasuri, telefoane mobile şi importante sume de bani, bunuri asupra cărora a fost instituit sechestru asigurator.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. popescu dan says:

    mai sant dilari atentie d,i,i,c,o,o,t darius faur prietena lui laura din velenta de la barul de pe strada seleusului barul de la spalatorie aprovizioneaza sagetile PUPE, TODINCA DANIEL mai sant si alti florin sis petrasca CU MASINMA SCHODA BH FLP E PLINA ORADEA ATENTIE POLITIA,SIGURATA SI INCREDERE CUM SPUNETI VOI,SCAPATINE DE GUNOAE CU ANI DE PUSCARIE NU SUSPENDARI ACCESTEA DISTRUG VIETI FAMILI

Postaţi un comentariu