Polițist din Valea lui Mihai, reţinut pentru luare de mită

Sursa foto: b365.ro

Un subofiţer de la Poliţia Valea lui Mihai a fost reţinut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în urma unei acţiuni comune a poliţiştilor Serviciului Judeţean Anticorupţie şi a procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, poliţistul fiind prins în flagrant cu 400 de euro ceruţi de la un şofer din Sălaj, cercetat pentru infracţiuni la Codul Rutier.

Potrivit unor surse judiciare, poliţistul se numeşte Mihai Dan Pantea şi este agent şef principal în cadrul Poliţiei Valea lui Mihai.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Cristian Ardelean, a declarat că denunţătorul subofiţerului fusese prins la volanul unei maşini cu numere de înmatriculare expirate şi era anchetat de către o procurorare  de la  Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita sub acuzaţia de conducere a unui autoturism cu numere de înmatriculare false.

 „Pentru fapta respectivă, conform uzanţelor din Parchetele bihorene, procurorii dispun soluţii de scoatere de sub urmărire penală, cu amenzi administrative şi suspendarea permiselor de conducere pentru o perioadă de 3 luni”, a explicat purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Convins că sălăjanul nu este la curent cu această practică, poliţistul l-a chemat la audieri iar în timpul discuţiilor s-a oferit să-i rezolve el soluţia respectivă. Însă, imediat după întrevedere, la întoarcerea acasă, bărbatul s-a prezentat la sediul Biroul teritorial al Direcţiei Naţionale Anticorupţie  Sălaj, ca să-l denunţe.

De aici, a fost trimis la Oradea, însă având în vedere calitatea de subofiţer a poliţistului, cauza a fost declinată procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care, vineri seară, împreună cu poliţiştii Serviciului Judeţean Anticorupţie i-au organizat acestuia o acţiune de prindere în flagrant, .

 „Subofiţerul a fost reţinut chiar în momentul în care a luat banii de la denunţător, într-un local din Valea lui Mihai”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Cristian Ardelean.

Din verificările făcute a rezultat că procurorul indicat de poliţist nu avea implicare în acest caz.

Vineri noaptea, procurorii DNA au emis pe numele poliţistului o ordonoanţă de reţinere pentru 24 de ore sub acuzaţia de trafic de influenţă, urmând ca sâmbătă să-l prezinte la instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. HanNaSolo says:

    Phhh….Cind vezi citi politistii sunt arestati, cinti bat oamenii deja te gindesti, oare politaii astia cred ca sunt p mosia lui tat’su ? Oricum, orice stire cu un politist arestate o stire buna !

Postaţi un comentariu