Peste 12.000 de orădeni, aşteptaţi să-şi ridice ajutoarele alimentare de la UE

Distribuţia alimentelor se va face, în perioada 3 octombrie 2013 - 15 martie 2014

Peste 12.000 de orădeni sunt așteptați aşteptaţi începând de joi, 3 octombrie, la depozitul de pe strada Sucevei pentru a-și ridica ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană. Beneficiarii vor primi făină, ulei, suc de roșii, zacuscă, conserve, miere și zahar, totalizând peste 37 de kilograme de alimente.

Peste 12.000 de orădeni figurează în listele Administraţiei Social Comunitare din Oradea ca beneficiari ai ajutoarele alimentare provenite de la Uniunea Europeană. Aceștia sunt aşteptaţi să-şi ridice pachetele, începând de joi, 3 octombrie, de la ora 08.00, la depozitul de pe strada Sucevei, nr. 32-34.

O persoană beneficiază o singură dată pe an de pachetul cu alimente chiar dacă se regăseşte în mai multe dintre categoriile beneficiare. Astfel, beneficiarul va primi 17 kilograme de făină albă de grâu, 9 kilograme de mălai, 0, 5 kg paste făinoase, 5 litri de ulei, 0, 8 kg roşii în suc propriu, 0, 8 kg zacuscă, 1, 2 kg conserve din carne de porc, 0, 05 kg miere şi 3 kg zahăr. Mai exact, 37.5 kg de alimente.

La ridicarea produselor, beneficiarii trebuie să prezinte cartea de identitate, iar în cazul în care nu-şi pot ridica singuri alimentele persoana trimisă trebuie să meargă atât cu propriul buletin cât şi cu cel al beneficiarului. În cazul minorilor este nevoie de certificatul de naştere în original şi cartea de identitate a întreţinătorului legal.

Distribuţia alimentelor se va face în perioada 3 octombrie 2013 – 15 martie 2014, în zilele lucrătoare între orele 8 şi 15.30 în funcţie de stocul disponibil.

Din categoriile defavorizate fac parte familiile care, prin dispoziţie a primarului, au dreptul la un venit minim garantat, şomerii, pensionarii cu venituri sub 400 lei/lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat, veteranii şi văduvele de război, foştii deţinuţi politici, deportaţii şi revoluţionarii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu