Orădenii se solidarizează cu localnicii din Pungeşti. Miting în centrul oraşului

Miting in centrul orasulşui

Orădenii ecologişti se solidarizează cu protestatarii din Pungeşti. Astfel, joi seară, în centrul oraşului, la statuia lui Mihai Viteazul din Piaţa Independenţei, va avea loc un miting de solidaritate, paşnic şi apolitic.

De trei zile, locuitorii din Pungeşti, judeţul Vaslui, blochează instalarea unor sonde pentru exploararea gazelor de şist. Ecologiştii orădeni se solidarizează cu ei, şi au anunţat un protest în cadrul căruia vor cere şi interzicerea amplasării sondelor de extracţie. Manifestarea va avea loc de la ora 18.00, la statuia lui Mihai Viteazul, din Piaţa Independeţei.

“Bihorenii sunt invitați la un miting pașnic de solidaritate cu locuitorii din Pungești, județul Vaslui, care blochează de trei zile instalarea sondelor pentru exploatarea gazelor de șist. Urmează alte localități din Bihor: Sîrbi, Voivozi, Tulca, Tria, Băile Felix. Apa noastră este în pericol. Sănătatea noastră este în pericol. Trebuie să ne facem auzită vocea, dacă nu vrem să fim otrăviți de aceste exploatări”, este mesajul postat pe facebook de către ecologiştii orădeni.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu