‘Noua arhitectură estonă’, expoziţie de arhitectură la Oradea

Galeria de Arte Vizuale Oradea / Sursa foto: wikipedia.org

Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Teritorială Bihor va vernisa, marţi, în premieră în România, o expoziţie despre ‘Noua arhitectură estonă’, organizată de către Asociaţia Arhitecţilor din Estonia, fiind itinerată în Europa prin Institutul Eston din Ungaria, a declarat secretarul executiv al OAR Bihor, Angela Lupşea.

‘Ne bucurăm că prin parteneriatul transfrontalier între filialele arhitecţilor din Bihor şi Hajdu Bihar reuşim să aducem la Oradea expoziţiile de arhitectură care sunt itinerate de capitala Budapesta, municipiul nostru fiind astfel singurul din ţară care beneficiază în plus de colaborarea cu alte ţări, ‘ a spus Angela Lupşea.

Expoziţia ‘Boom/Room – Noua arhitectură estonă’ ilustrează, într-un format inedit, cu fotografii panoramice, cele mai bune realizări arhitecturale contemporane rezultate în perioada 2000-2008, când Estonia a cunoscut o dezvoltare economică dinamică.

‘Rezultatele exploziei arhitecturale, depăşită deja, nu sunt doar clădiri anoste de birouri, supermarketuri şi locuinţe de catalog, ci între ele se găsesc creaţii arhitecturale care merită atenţie şi care dialoghează cu ambientul. Ele au fost selectate în funcţie de măreţia ideii şi calitatea execuţiei, de contextul clădirii, în sensul peisajului, al spaţiului urban şi al ambientului social, ‘ se precizează într-un comunicat al OAR Bihor. 

Expoziţia ‘Noua arhitectură estonă’ va putea fi vizitată la Oradea în perioada 8-25 octombrie, în spaţiul Galeriei de Arte Vizuale. 

Distribuie:

Postaţi un comentariu