Medicul bihorean Gabriel Mihalache, cel mai bine plătit bugetar din Transilvania de Nord

Topul bugetarilor de lux din Transilvania de Nord este condus de medicul bihorean Gabriel Mihalache.

Cine-a spus că a fi bugetar înseamnă automat că ai salariu mic şi că bugetarii câştigă mai puţin decât cei de la privat? Ei bine, nu este aşa!  Transilvania Reporter vă propune un top al celor mai bine plăţiţi bugetari, figuri publice cunoscute, din cele şase judeţe ale regiunii Transilvania de Nord. Cel mai bine plătit bugetar din Transilvania de Nord vine din Bihor şi este Gabriel Mihalache, şef Serviciu Medicină Legală. Salariul său se ridică la  suma de 17.500 lei.

La Cluj, cel mai bine plătit bugetar este un rector de universitate, la Sălaj un medic, iar la Satu Mare un şef de la Finanţe. În general, bugetarii de lux lucrează în justiţie, medicină, finanţe, regii de stat şi universităţi. Surpriza vine din faptul că nu şefii politici ai administraţiilor locale au salariile cele mai bune, ci dimpotrivă, ei sunt cam pe la coada topului.

Medicina legală cea mai bine plătită

Potrivit declaraţiei de avere postată pe site-ul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, medicul Gabriel Mihalache , şeful Serviciului de Medicină Legală Bihor,   a realizat în 2012 venituri în valoare de 210.000 de lei, media veniturilor lunare a fost de 17.500 de lei. Un alt medic ale cărui venituri sunt impresionante este şeful Clinicii de Diabetologie, dr. Amorin Popa. Potrivit declaraţie sale de avere, în anul 2012, acesta a reuşit să adune din activităţi independente 241.413 lei, iar salariile de la Spital şi de la Universitatea din Oradea i-au rotunjit veniturile cu 96.233 de lei. Media lunară a câştigului doctorului Amorin Popa ajunge la aproximativ 28.000 de lei, din care 8.019 lei din salarii.

Potrivit declaraţiei de avere, preşedintele Tribunalului Bihor, judecătorul Constantin Manoliu, are un venit anual de 124.000 de lei, adică aproximativ 10.300 lei lunar, în timp ce Dana Cigan, preşedinta Curţii de Apel Oradea, câştigă 116.757 de lei pe an, adică 9.729 de lei pe lună.

Când vine vorba despre funcţionarii Primăriei din Oradea, Marius Moş, directorul executiv al Direcţiei de Management cu Finanţare Europeană, a avut în 2012 venituri de 85.755 de lei.  De la Primăria Oradea a primit 50.778 de lei, de la Federaţia Filantropia 24.000 de lei, iar de la Regia de Transport Local Oradea încă 10.977 de lei. Venitul lunar al directorului  s-a situat în jurul sumei de 7.100 de lei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu