Instalaţie clandestină de producere a alcoolului, descoperită la Beiuş

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit o instalaţie artizanală de producere şi îmbuteliere de produse alcoolice

Un afacerist beiuşean a fost pus sub urmărire penală de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor după ce s-a descoperit că deţine o instalaţie clandestină de producere şi îmbuteliere a băuturilor. Vasile Balaciu vindea băuturile la negru, prin propriul local, iar prin intermediul a trei orădeni, şi către alte baruri şi persoane fizice din judeţ.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a anunţat, vineri, punerea sub urmărire penală a unui beiuşean acuzat de contrabandă şi încălcarea Codului fiscal.

Vasile Balaciu e acuzat că, în cursul acestui an, a cumpărat alcool dublu rafinat şi ţigări de contrabandă, pe care ulterior le-a comercializat fără documente prin propriul local iar prin intermediul a trei orădeni şi către alte baruri şi persoane din judeţ.

Pentru a-i dovedi,  joi, 40 de poliţişti din cadrul SIF, de la Poliţia Municipiului Beiuş şi de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale au organizat o amplă operaţiune, în cadrul căreia au fost efectuate 11 percheziţii la domiciliul beiuşeanului, localuri respectiv la locuinţele celor trei orădeni.

 „În urma percheziţiilor, într-un imobil din Beiuş a fost descoperită o instalaţie artizanală de producere şi îmbuteliere de produse alcoolice, 80 litri de alcool dublu rafinat şi 10.000 lei, sumă în legătură cu care există suspiciunea că ar proveni din comercializarea ileagală a produselor accizabile”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Poliţiştii au efectuat 11 percheziţii la domiciliul beiuşeanului

Poliţiştii au efectuat 11 percheziţii la domiciliul beiuşeanului

Totodată, poliţiştii au descins şi la mai multe localuri şi persoane fizice autorizate, de unde au fost confiscaţi 110 litri de băuturi spirtoase, comercializate fără forme legale iar deţinătorii s-au ales cu 14 sancţiuni contravenţionale şi amenzi în valoare de 28.500 lei.

 „Prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului a fost estimat, până în prezent, la peste 50.000 lei”, a mai spus subcomisarul Alina Dinu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu