Doi fraţi au murit înghițiți de un mal de pământ. A treia persoană a scăpat ca prin minune

Al treilea muncitor a scăpat ca prin minune

Doi bărbaţi au murit, iar un al treilea a fost rănit, după ce un val de pământ s-a prăbuşit peste ei în timpul  unor lucrări la reţeaua de canalizare, iar din primele cercetări echipajul nu a respectat reglementările de protecţie a muncii.

Accident tragic, marţi, la prânz, lângă staţia de epurare a municipiului Oradea, unde doi bărbaţi au murit, iar un al treilea a fost grav rănit, după ce un val de pământ s-a prăbuşit peste ei.

Cei trei, angajaţi la o firmă de construcţii, executau lucrări la reţeaua de canalizare, într-un şanţ adânc de 6 metri când au fost îngropaţi sub un val de pământ.

“Sunt trei bărbaţi, unul de 21 de ani, unul de 22 de ani, unul de 37 de ani, surprinşi de prăbuşirea malului de pământ. Doi au fost acoperiţi în totalitate, iar unul până la nivelul gâtului. Acesta din urmă a fost evacuat aproape în totalitate de pompierii militari, i se acordă primul ajutor, este conştient şi vorbeşte”, a declarat locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Pompierii au început scoaterea de sub pământ a celor doi muncitori decedaţi

Pompierii au început scoaterea de sub pământ a celor doi muncitori decedaţi

Muncitorii decedaţi sunt cei doi bărbaţi de 21 de ani şi 37 de ani, erau fraţi, și erau din oraşul bihorean Săcuent.

La locul accidentului au fost mobilizate imediat două autospeciale din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea, un echipaj de pompieri militari paramedici şi unul de Terapie Intensivă al SMURD.

La faţa locului a ajuns inclusiv prefectul Claudiu Pop şi şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, Marius Rotar, precum şi echipaje de poliţişti, care au demarat cercetările.

“Am început o anchetă. Din primele date, nu s-au respectat reglementările de protecţie a muncii. Pereţii şanţului în care se săpa nu au fost asiguraţi”, a declarat  şeful ITM, Marius Rotar.

Potrivit medicilor SMURD, tânărul scos de sub dărâmături are sindrom de strivire după ce a stat îngropat în pământ şi apă până la nivelul gâtului timp de o oră şi jumătate. „Există suspiciunea că are şi fractură la una din membre, dar important este că a fost stabilizat”, a explicat prefectul Claudiu Pop.

Muncitorul a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, pentru investigaţii, în timp ce la locul accidentului reprezentanţii societăţii care executa lucrarea dau declaraţii anchetatorilor.

Pompierii au asigurat locul în care s-a produs accidentul şi au început scoaterea de sub pământ a celor doi muncitori decedaţi, operaţiune care este însă una complexă şi va mai dura cel puţin două ore, terenul fiind îmbibat cu apă.

Din cauza terenului îmbibat cu apă,   operațiunea va dura cel puțin două ore

Din cauza terenului îmbibat cu apă, operațiunea va dura cel puțin două ore

Distribuie:

Postaţi un comentariu