Doi cunoscuţi afacerişti orădeni din domeniul construcţiilor, Dorinel Edu şi fiul său, Viorel, ridicaţi pentru o fraudă de peste 13 milioane de lei

Dorinel Edu este acuzat de fraudă

UPDATE: Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au emis, joi seara, ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele omului de afaceri Dorinel Edu, urmând ca, în cursul zilei de vineri, să îl prezinte la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor şi instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Doi cunoscuţi afacerişti orădeni au fost ridicaţi, joi, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, care îi cercetează pentru evaziune fiscală şi o pagubă de peste 13, 6 milioane de lei.

 Este vorba despre Dorinel Edu şi fiul său, Viorel, patroni ai mai multor firme profilate pe construcţii şi abonaţi la lucrări publice în judeţ, acuzaţi că, începând din 2011, s-au folosit de facturi provenind de la firme fantomă pentru a eluda plata TVA şi a impozitului pe profit.

 Potrivit unui comunicat făcut public, joi după-amiaza, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, lui Viorel Edu i se impută un prejudiciu de 676.000 lei „În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în perioada iunie 2011 – iulie 2013, în calitate de administrator al unei societăţi cu sediul în Oradea, a înregistrat în evidenţele contabile, în mod nereal, cheltuieli aferente unor operaţiuni ce atestă diverse achiziţii de prestări servicii de la cinci societăţi comerciale cu comportament tip fantomă”, se arată în comunicatul Poliţiei.

 În urma audierilor de joi, Viorel Edu a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat Parchetului şi Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă.

 Tatăl afaceristului, Dorinel Edu, este acuzat de un prejudiciu mult mai mare, de peste 13 milioane de lei. Afaceristul este audiat în prezent, urmând ca poliţiştii să decidă dacă se impune reţinerea sa.

 Pe de altă parte, poliţiştii SIF l-au reţinut şi pe administratorul unei firme fantomă care alimenta societăţile celor doi cu facturi fictive, un orădean de 24 de ani, anchetat pentru complicitate la evaziune fiscală, tânărul urmând să fie prezentat, la rândul său, Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu