Concursului de arhitectură şi-a desemnat câştigătorii

Au fost premiaţi câştigătorii concursului „Amenajarea promenadei de pe Malul Crişului Repede şi dotare pentru alimentaţie publică"

Au fost premiaţi câştigătorii concursului „Amenajarea promenadei de pe Malul Crişului Repede şi dotare pentru alimentaţie publică”, ocazie cu care, la Galeria de Arte Vizuale  a avut loc și vernisajul expoziţiei proiectelor din acest concurs.

“Este un moment de bucurie pentru noi toți, moment în care așa cum se poate vedea Galeria de Arte Vizuale este neîncăpătoare pentru toate cele 23 de proiecte participante la concurs. Ne bucurăm așadar că concursul a avut un mare succes, atrăgând participanți atât din țară, cât și din străinătate”, a spus Angela Lupșea, reprezentanta Ordinului Arhitecţilor din România – Filiala Bihor

Urmare a jurizării proiectelor concursului au fost desemnaţi următorii câştigători:

Premiul 1 – 7000 lei

– punctaj 231 – proiect nr. 07  – arhitect BOCUŢ DANIEL – Oradea

Premiul 2 –  5000 lei

– punctaj 209 – proiect nr. 02 – arhitect MARCO GIGLIOTTI – Roma

Premiul 3 – 4000 lei

– punctaj 203 – proiect nr. 12 – arhitect VLAD SEBASTIAN RUSU – Cluj Napoca

Prezenţi la eveniment alături de organizatori, parteneri şi oficialităţi au fost arhitectul Bocuț Daniel din Oradea şi arhitectul Vlad Sebastian Rusu din Cluj Napoca.

“Mă bucur că am avut atâția tineri participanți. Asta înseamnă că viitorul urbanistic al orașului este asigurat. M-am oprit în fața proiectului declarat câștigător, proiectul cu nr. 7, pentru câteva motive. Acest proiect corespunde foarte bine cu ceea ce ne dorim pentru zona centrală. Astfel, el facilitează traficul pietonal, dar și traficul cu bicicleta, putând fi ușor adaptat proiectelor pe care Primăria Oradea le are în lucru. Pe tânărul arhitect Daniel Bocuț m-am bucurat să îl cunosc personal astăzi, ocazie cu care îl felicit pentru munca sa și pentru implicarea în acest concurs”, a afirmat viceprimarul Mircea Mălan, prezent la premiere și membru în comisia de jurizare.

Referitor la calitatea proiectelor participante, Arhitectul Șef al orașului, Adriana Lipoveanu a precizat: “Acest concurs ne-a adus proiecte de calitate. S-a văzut implicarea tuturor participanților. Totodată, consider că reușita acestui concurs de arhitectură se datorează bunei colaborări dintre instituții, ideii de parteneriat și implicare. Țin să mulțumesc Direcției pentru Cultură și Patrimoniu Național, Direcției Ape Crișuri Oradea, dar și tuturor acelora care au pus umărul pentru buna desfășurarea a acestui eveniment”.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu