Cartea educaţională în şcolile din Bihor

Elevii află cât de important este să citească

Asociaţia Corint Pro Lectura aduce prin intermediul proiectului educaţional interdisciplinar Paşaport pentru cultură, cartea educaţională în şcolile din Bihor.

Multe şcoli din Oradea, precum Scoala generală Alexandru Roman, Scoala generală Oltea Doamna, Scoala generală Dimitrie Cantemir, Scoala generala Lucretia Suciu, Scoala generală Sextil Puşcariu, dar şi şcoli din întreg judeţul Bihor, precum Colegiul Naţional Samuil Vulcan din Beiuş, Scoala gimnazială Miron Pompiliu din Ştei, Şcoala generală din Vaşcău, Grupul şcolar agricol din Valea lui Mihai, Grupul şcolar agricol din Marghita, Grupul şcolar industrial din Suplacu de Barcău vor primi vizita celor de la Corint.

Această amplă acţiune culturală se desfăşoară în cadrul programului educaţional naţional Paşaport pentru cultură, realizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi având ca obiectiv principal promovarea lecturii în rândul elevilor.

Elevii vor avea parte de o ofertă impresionantă de carte şcolară, pentru ca toţi, de la mic la mare, să beneficieze din plin de educaţia atât de necesară unei corecte dezvoltări personale.

“Lectura suplimentară ne devine familiară din primii ani de şcoală. Selectarea lecturii suplimentare revine învăţătorului, care cunoaşte cel mai bine afinităţile sufleteşti ale elevilor precum şi conţinutul educativ necesar într-o anumită etapă a dezvoltării lor. Dacă elevul începe a citi din curiozitate, iar această curiozitate se transformă în deprindere, în obişnuinţă şi insistă, motivat fiind şi de aprecierile primite la clasă, el va realiza mari progrese în dezvoltarea sa ulterioară, spune Sorin Lucaci, specialist marketing al editurii Corint.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu