Aproximativ 11 milioane de euro atrase din fonduri europene pentru infrastructura turistică

Comuna Câmpani / Sursa foto: facebook.com

Aproximativ 11 milioane de euro din fonduri europene au fost atrase de bihoreni pentru dezvoltarea infrastructurii turistice în judeţ, a declarat miercuri, pentru Agerpres, Cristian Buzlea, directorul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Bihor.

Cele 11 milioane de euro se regăsesc în cele 62 de proiecte selectate (din 126 propuse), arată raportul final de selecţie pe Măsura 313 ‘Încurajarea activităţilor turistice’, valoarea totală a acestora fiind de 10.877.226 de euro. 

Din aceste fonduri se vor construi  40 de pensiuni, în valoare totală de 6.720.926 euro, alte 20 de proiecte finanţate vizează activităţi recreaţionale – piscine, terenuri de fotbal şi tenis, SPA-uri, echipamente de schi etc., în valoare totală de 3.832.367 euro. 

În toate cazurile, aportul beneficiarului este de 15%. 

Două comune bihorene, Câmpani şi Cărpinet, vor avea centre de promovare turistică moderne, dotate cu toată aparatura de specialitate necesară în promovarea turistică a zonei, valoarea totală fiind de 323.933 euro, finanţate integral. 

‘Oficiul Judeţean de Plăţi Bihor mulţumeşte tuturor solicitanţilor pentru încrederea acordată, îndemnându-i să se pregătească pentru următoarea programare 2014 – 2020, când există un potenţial mare de creştere a valorii în bani a acestei măsuri, care să ducă la un număr mult mai mare de proiecte selectate în domeniul turistic rural’, a precizat directorul oficiului. 

Distribuie:

Postaţi un comentariu