Angajaţii OTL au organizat un marş pe străzile oraşului pentru salarii mai mari

Angajatii OTL s-au oprit in fata Primariei

În speranţa că vor atrage atenţia autorităţilor locale, aproximativ 200 de angajaţi ai OTL au organizat un marş pe străzile Oradei. Ei sunt nemulţumiţi de nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă şi a Legii transportului public urban, care le afectează drepturile salariale.

La protest au participat angajaţii care erau liberi, astfel că nu a fost afectat transportul în comun.

Angajaţii OTL şi membrii Sindicatului “Transloc” au organizat un marş, pornind de pe strada Atelierelor, Cantemir, Centrul Civic, Independenţei, Primăria Oradea. S-au dovedit a fi paşnici, purtând cu ei pancarte pe care scria “Funcţionăm după prevederi legale sau după bunul plac al autorităţilor?” şi strigând “Mai întâi de toate, vrem legalitate!”.

Majoritatea a reclamat faptul că nu se respectă Contractul Colectiv de Muncă care prevede indexarea salariilor, din 1 iunie, cu rata inflaţiei, iar din noiembrie, cu 2% până la 10%. Totodată, au fost nemulţumiţi de modul în care Consiliul Local Oradea abrobă bugetul instituţiei, care nu acoperă nivelul de salarizare.

Odată ajunşi în zona centrală, protestatarii s-au postat în faţa Primăriei Oradea pentru a-şi striga nemulţumirile. “Domnilor consilieri, să votaţi cum trebuie bugetul OTL!”, a strigat la portavoce Virgil Mânz, liderul Sindicatului “Transloc”. El a mai anunţat anunţat că, în paralel, s-a declanşat şi o procedură în instanţă pentru respectarea drepturilor salariale.

Angajaţii OTL au protestat şi anul trecut, dar şi atunci fără niciun rezultat.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu