Ambasadorul Danemarcei, interesat de o colaborare cu autorităţile din Oradea

Ambasadorul Danemarcei, în vizită la Oradea

Oaspeţi de seamă la Oradea. Excelența sa, domnul Michael Sternberg, ambasadorul Danemarcei în România, se află în aceste zile în vizită la Oradea, cu prilejul unei expoziții legate de istoria evreilor intitulată „Lumini în noapte”.

Cu ocazia acestui eveniment organizat de Asociația TIKVAH,  ambasadorul și Emilia Teszler, președinta asociației  au vizitat  Primăria Oradea, unde au fost primiți de deputatul parlamentar Florica Cherecheș și primarul Ilie Bolojan.

În cadrul întâlnirii, cei prezenți au discutat mai multe teme, ambasadorul manifestându-și intenția de a mai reveni în Oradea cu un grup de oameni de afaceri danezi, considerând că municipiul are un climat social-economic prielnic investițiilor.

Conform spuselor Excelenței sale, sunt două domenii majore în care danezii ar dori să investească în Oradea: textile-confecții și IT.

Având în vedere că în România există o asociere a oamenilor de afaceri româno-danezi, primarul Ilie Bolojan s-a oferit să găzduiască o întâlnire a acestei asociații pentru a crea o oportunitate firmelor locale să colaboreze cu alte companii din România și Danemarca.
Totodată, în cadrul întâlnirii s-a stabilit că deputatul Florica Cherecheș, în calitatea sa de membru al Grupului Parlamentar de Prietenie cu Regatul Danemarcei, va continua comunicarea cu Ambasada Danemarcei și va participa în numele municipiului Oradea la întâlnirile organizate de ambasadă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu