A murit avocatul orădean Petru Trif, iniţiatorul „protestului cetăţeanul invalidat”

Avocatul era cunoscut şi datorită implicării sale în viaţa politică şi socială

Avocatul orădean Petru Trif, cunoscut şi datorită implicării sale în viaţa politică şi socială, a încetat miercuri din viaţă, răpus de o boală incurabilă. Fost candidat din partea PNŢCD la şefia Consiliului Judeţean, Trif a fost iniţiatorul mai multor proteste împotriva regimului Băsescu şi guvernării PDL, cea mai cunoscută acţiune având ca obiect invalidarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu pe care a denumit-o chiar aşa: “mitingul cetăţeanului invalidat”.

Avocatul a început seria protestelor din 2010. Atunci, el a încercat mobilizarea orădenilor pentru a se solidariza cu învăţătoarea Cristiana Anghel, care intrase în greva foamei după reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor.

Doi ani mai târziu, a organizat un miting împotriva intenţiei preşedintelui Traian Băsescu de a privatiza sistemul de sănătate public şi a Guvernului de a comasa alegerile locale cu cele parlamentare.

Ultima acţiune de protest iniţiată de Trif a avut ca obiect invalidarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, avocatul denumindu-şi acţiunea chiar aşa: “mitingul cetăţeanului invalidat”.

“Eu, cetăţeanul care am înţeles să respect democraţia, eu, cetăţeanul care am acţionat cu bună-credinţă, eu, cetăţeanul care am înţeles să mă implic activ în viaţa cetăţii, mă consider suspendat din dreptul fundamental garantat de Constituţia ţării mele, acela al dreptului la vot. Din singura calitate care mi-a mai rămas, aceea de plătitor de taxe şi impozite, fac un apel către cetăţenii acestei ţări, către milioanele de votanţi, chemându-i pe toţi la o campanie de protest civic prin care să solicităm politrucilor din România şi Europa să ne repună de urgenţă în situaţia de cetăţeni deplini ai statului român”, arăta Petru Trif în ultima sa ieşire publică.

Distribuie:

Postaţi un comentariu