255 de milioane de euro până în 2016, pentru finalizarea autostrăzii Borș-Suplacu de Barcău

Așa ar trebui să arate harta autostrăzilor din România în 2018

Potrivit proiectului de buget pe 2014, adoptat marți de Parlament, tronsonul 3C (Borș-Suplacu de Barcău) al Autostrăzii Transilvania va primi anul viitor 256, 5 milioane de lei de la bugetul de stat, pentru continuarea lucrărilor.

„Potrivit estimării bugetare multianuale incluse în Fişa proiectului de investiţie, aprobată în cadrul proiectul de buget pentru 2014, autostrada ar urma să primească 256, 5 milioane de RON în 2014, 379, 9 mil RON în 2015, iar în 2016 peste 510 milioane RON. Eu mă bucur foarte mult că proiectul a fost inclus pe acest tip de proiecţie bugetară multianuală, ceea ce dovedeşte seriozitatea Guvernului în a finanţa şi a duce la bun sfârşit acest proiect important pentru Transilvania”, a explicat, într-un comunicat de presă, Aurelia Cristea, membru al Comisie de buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor.

În total, este vorba despre 1, 14 miliarde de lei, echivalentul a circa 255 de milioane de euro, eșalonați pe trei ani, pentru finalizarea tronsonului 3C, lung de 64 de kilometri. Acest tronson de autostradă asigură conexiunea cu Ungaria, prin punctul de trecere a frontierei Borș și a fost executat deja de Bechtel în proporție de 41, 5%.

Citiți și:

„Pentru tronsonul Turda-Târgu Mureş există finanţare din fondurile de coeziune, trebuie cheltuiţi şi acei bani până în 2016. Tronsonul Gilău-Suplacu de Barcău este deja studiat şi există discuţii serioase pentru construire în parteneriat public-privat. De asemenea, lucrările la porţiunea Turda-Sebeş vor fi atribuite în această lună”, a completat Aurelia Cristea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu