Zece elevi de la „Șincai” au scăpat de sancțiuni datorită contestațiilor. Ce se va întâmpla cu ceilalți elevi din grupul „Șincai Memes”?

Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”/ Foto: Dan Bodea

Sedința Consiliului de Administrație a Liceului Teoretic „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca a avut loc vineri, 27 martie 2015. În cadrul acesteia, au fost admise constestațiile depuse de elevii  sancționați în urma scandalului „Șincai Memes”. Deși în urma anchetelor au fost sancționați 61 de elevi, doar zece dintre aceștia au contestat deciziile primite.

Citiți și: Clujul, capitala europeană a represiunii tinerilor. „Şincai” exmatriculează doi olimpici şi sancţionează peste 60 de elevi

„Au fost admise cele zece contestații, fiind revocate sancțiunile datorită unor vicii de procedură, ca de exemplu: propunerea de sancțiuna putea să vină de la Consiliul clasei spre Consiliul profesoral. Nu s-a pornit însă, de la Consiliul clasei. Consiliul de administrație se poate pronunța doar asupra situațiilor în care au fost depuse contestații.

Totuși sancțiunile, cu aceleași vicii de procedură au fost aplicate și celorlalți elevi ( 51 la număr) care nu au contestat aceste decizii. Pentru aceste spețe, care de fapt au admis deciziile, necontestându-le, în Consiliul de administrație, eu am propus totuși să adresăm o solicitare serviciului juridic al Inspectoratului Școlar, pentru a vedea care sunt posibilitățile juridice de raportare la aceste cazuri. Vom vedea în zilele următoare dacă se va găsi o cale frumoasă de dialog în școală, între profesori și elevi. Încă nu mi-am dat seama dacă s-au calmat spiritele sau nu”, a declarat pentru Transilvania Reporter, consilierul local, Claudia Anastase, prezent la ședință.

Elevii nu au primit deocamdată nicio înștiințare oficială, urmând ca acest lucru să se întâmple, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

Transilvania Reporter a cerut părerea unui avocat vizavi de sancțiunile care nu au fost contestate, dar care au fost acordate în aceleași condiții, nerespectând regulamentul școlar. „În mod normal acestea ar trebui anulate. Vom vedea însă ce vor face „doctorii în drept” de la Șincai, care nu își cunosc nici măcar propriul regulament”, a spus acesta.

Elevii au fost sancționați după ce au postat pe un grup privat creat pe Facebook diferite fotografii cu profesorii lor, însoțite de mesaje ironice sau chiar vulgare.

Citiți și: „Nu pot rămâne într-o şcoală care încurajează turnătoria”. Scrisoarea unei olimpice de la Șincai cu 5 la purtare

Distribuie:

Postaţi un comentariu