Zbor spre Ţara Sfântă. Wizz Air a inaugurat o cursă Cluj-Napoca – Tel Aviv

Compania low cost Wizz Air a inaugurat, miercuri, oficial, pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, cursa Cluj-Napoca – Tel Aviv, care va fi operată de două ori pe săptămână.
Cursele aeriene vor fi în zilele de miercuri şi duminică, iar zborul va dura 2, 5 ore.
Purtătorul de cuvânt al Wizz Air, Daniel de Carvalho, a declarat că noua destinaţie este o oportunitate de a atrage atât turişti din Israel, cât şi oameni de afaceri din această ţară: ”Suntem bucuroşi să inaugurăm cursa aeriană Cluj-Napoca – Tel Aviv. În Transilvania trăieşte o comunitate israeliană reprezentativă care va beneficia de această oportunitate. De asemenea, sperăm ca întreaga regiune din jurul Clujului să poată atrage turiştii din Israel, dar şi oameni de afaceri din această ţară. Noul zbor oferă şi locuitorilor din Cluj şi Transilvania posibilitatea de a vizita Tel Aviv şi Ţara Sfântă. Cursa Cluj-Napoca – Tel Aviv va fi operată de două ori pe săptămână, în zilele de miercuri şi duminică, durata zborului fiind de două ore şi jumătate. Cursa inaugurală spre Tel Aviv va avea 115 pasageri, iar cea de întoarcere de la Tel Aviv spre Cluj va număra 139 de pasageri”.
Arnon Arbel, consilier pe probleme economice în cadrul Ambasadei Israelului din Bucureşti, a declarat că în Israel trăiesc peste un milion de persoane „care au rădăcinile pe pământ românesc” şi care sunt potenţiali turişti, dar şi oameni de afaceri.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a spus că noua rută va asigura o legătură mai trainică între Cluj-Napoca şi Israel: „Tel Aviv şi Ţara Sfântă sunt destinaţii turistice şi ecumenice şi sunt convins că noua cursă va fi una de succes. Sper să aducem în viitor noi destinaţii externe la Cluj, spre Istanbul, de exemplu”.

Mai jos puteți vizualiza o galerie foto de la eveniment realizată de Dan Bodea:

[nggallery id=304]

Distribuie:

Postaţi un comentariu