Uioreanu primea informaţii de la un subofiţer SRI Cluj despre dosarele în care era cercetat. Fostul subprefect, implicat

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, împreună cu fostul subprefect, Mihnea Uioraş, sunt cercetaţi de DNA Cluj pentru ”instigare la săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii”.
Concret, procurorii DNA au stabilit că un subofiţer de la SRI Cluj, Elena-Anca Albu, a folosit și i-a permis fostului şef al Consiliului Judeţean Cluj accesul la informații ce nu erau destinate publicității, mai precis la informaţiile din dosarele în care acesta era vizat. Informaţiile au fost dezvăluite “cu intenție, în mod repetat, prin acte materiale distincte, direct sau prin intermediul mamei sale BĂLAJ SILVIA sau a subprefectului județului CLUJ, IUORAȘ MIHNEA-REMUS”.
Subofiţerul SRI Cluj dorea să se transfere la Serviciul de Informaţii Externe, cu ajutorul lui Uioreanu.

Acţiunea penală în mişcare dispusă de procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari îi vizează atât pe subofiţerul Elena-Anca Albu şi pe fostul şef al CJ Cluj, Horea Uioreanu, dar şi pe fostul subprefect de Cluj, Mihnea Iuoraş, şi pe mama subofiţerului.

Subofiţerul Elena-Anca Albu este, în prezent, în arest la domiciliu.

În acest dosar, procurorii militari au beneficiat de sprijinul informativ si tehnic al Serviciului Român de Informații.

Reaminti faptul că preşedintele Coniliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, este arestat preventiv pentru 30 de zile pentru că ar fi primit mită de la oameni de afaceri pentru a le facilita caştigarea licitaţiilor pentru diferite lucrări din fonduri publice.

Distribuie:

Postaţi un comentariu