Tudor Marcu dorește să își deschidă propriul restaurant după experiența de la MasterChef

Tudor, concentrat în timpul finalei de la MasterChef / Foto: arhivă personală

Tudor Marcu, tânărul clujean care a ajuns în finala celei de-a patra ediții a show-ului culinar MasterChef dorește să devină anteprenor. Nu vă speriați, nu va renunța la gătit, pasiunea care l-a făcut celebru pe plan național, ci dimpotrivă, dorește să o fructifice și mai mult în orașul său natal. Deși până nu demult gătitul era doar un mod prin care acesta se relaxa după cursuri, această îndeletnicire a devenit un stil de viață. Tudor dorește să își deschidă, în viitorul apropiat, propriul restaurant în inima Transilvaniei. Astfel, când nu gătește, studiază. Dorește să se autodepășească, să creeze cât mai mult, să își surprindă clienții cu preparate alese realizate după principiile bucătăriei moderniste.

10968456_663527207103230_2753676351321505761_n

„M-a ajutat mult experiența de la MasterChef. Nu m-am gândit că voi ajunge în finală. În momentul în care am intrat în concurs mi-am dorit să trec câte o etapă, pe rând și mă bucuram de fiecare dată când reușeam. Când am ajuns în finală și mi-am dat seama că se poate, că am un oarecare talent la gătit, lucru observat și de alții, am prins curaj și mi-am dorit să câștig. Am crezut în mine. Până unde am ajuns e bine. Sunt mulțumit”, povestește Tudor. Chiar dacă membrii juriului par extrem de duri la televizor, tânărul mărturisește că lucrurile nu sunt atât de gri dincolo de sticlă. „Eu mi-am văzut tot timpul de treaba mea, de farfuriile mele. Nu aveau de ce să fie duri cu mine”, spune acesta.

Curs intensiv de gătit

„Te ajută foarte mult concursul pentru că este ca un curs de gătit intensiv. Te ajută să sari unele etape pe care mulți le consideră necesare la început. Vreau să îmi deschid un restaurant la Cluj. Nu știu dacă neapărat singur sau în colaborare cu cineva, dar în orice caz aș dori să ajung să fiu pe picioarele mele și să bucur oamenii cu preparatele mele. Eu încerc să creez peisaje în farfurie, să combin gusturile, culorile,  nu vreau să mă axez pe un anumit specific”, spune acesta.

Un MasterChef fericit în cadrul show-ului culinar / Foto: arhiva personală

Un MasterChef fericit în cadrul show-ului culinar / Foto: arhiva personală

Pentru a participa la concurs, Tudor a fost nevoit să facă anumite sacrificii. A trebuit să renunțe pentru un an la Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. La toamnă va redeveni student, pentru a-și finaliza studiile, cu toate că, spune el, ingineria nu se împacă prea bine cu gătitul. „Mai am anul patru, trebuie să îmi dau licența. Anii trecuți, după cursuri mă relaxam gătind. Mă detașez de toate în bucătărie”, spune tânărul. Până să se întoarcă din nou pe băncile facultății, acesta profită din plin de timpul pe care îl are. „Gătitul îmi ocupă aproape tot timpul. Când nu gătesc și am puțin timp liber, studiez. Studiez, urmăresc filmulețe de specialitate pe internet. Încerc să învăț cât mai mult, într-un timp cât mai scurt. Vreau ca pe la 27 de ani să arăt lumii ce pot realiza. Eu încerc să schimb percepția românului în a mânca. Vreau să introduc stilul minimalist în bucătăria românească. Nu aș sta să fac caș pane, snițele sau pui la grill toată viața. Vreau să încerc și altceva, iar bucătăria minimalistă este cea mai potrivită, pentru că se bazează pe bucătăria modernă”, spune acesta.

Tânărul bucătar acordă o importanță aparte și deserturilor. „Îmi place să le fac, dar și să le mănânc. Nu vreau să mă specializez pe deserturi, dar încerc să le reinterpretez. De exemplu Tiramisu. Încerc să fac crema separat, să creez un praf din pișcot, o cremă din cafea, iar rezultatul va fi un Tiramisu descompus care zâmbește din farfurie”, spune Tudor.

Tudor a pregătit o zi întreagă clătite la Răzvănărie / Foto: Dan Bodea

Tudor a pregătit o zi întreagă clătite la Răzvănărie / Foto: Dan Bodea

Dacă săptămâna trecută a pregătit o zi întreagă Clătita lui Tudor la Răzvănărie, pe 1 martie, împreună cu Silviu Chelaru (MasterChef) va pregăti mărțișoare culinare într-un restaurant clujean. Mai precis, cei doi bucătari vor pregăti cinci preparate cu specific thailandez pentru cei care doresc să întâmpine primăvara într-o manieră inedită. Detalii aici.

Distribuie:

Postaţi un comentariu