Top 10 cei mai urmăriţi primari pe Facebook

Sorin Oprescu, edilul capitalei, cel mai urmărit pe Facebook/ Foto: Facebook

În ţara noastră sunt 40 de primari de reşedinţă de judeţ plus primarul capitalei, Sorin Oprescu. Dintre aceştia doar 25 dintre ei şi-au creat un cont pe renumita reţea de socializare, Facebook.

În majoritatea cazurilor există o persoană care se ocupă de acest aspect. Facebook-ul este cea mai la îndemână unealtă pentru toţi edilii, pentru a putea comunica mai uşor cu oamenii. O mare parte dintre primari au reuşit să-şi creeze o pagină solidă, în care postările curg zilnic, au sute de poze, iar automat numărul fanilor atinge ordinul miilor.

Astfel, am realizat un top al celor mai urmăriţi primari de reşedinţă de judeţ pe Facebook.

1. Sorin Oprescu. După cum era de aşteptat, primarul capitalei are cei mai mulţi fani pe celebra reţea de socializare, 46.714 la număr. Oprescu are peste 600 de note personale, care cuprind statistici, comunicate, scrieri personale etc. Postează poze de la fiecare eveniment la care participă, iar urmăritorii dezbat fiecare actualizare în parte.

2. Cătălin Cherecheş. Surprinzător, primarul municipiului Baia-Mare, se află pe locul secund, într-adevăr, la distanţă mare de Oprescu, cu peste 15.000 de oameni care îl urmăresc. Cherecheş are o multitudine de albume foto de la fiecare eveniment pe care l-a organizat sau la care a asistat. De asemenea, edilul din Baia-Mare este un împătimit al aplicaţiei „Check In”.

3. Antal Árpád. Oraşul Sfântu-Gheorghe are primar în top 3. Antal Árpád postează pentru 11.287 de fani pe Facebook. Pe lângă numărul mare de poze, edilul din Sfântu-Gheorghe este printre puţinii care are şi filmuleţe postate.

4. Emil Boc. Fostul premier al României, actualmente primar al municipiului Cluj-Napoca este unul dintre cei mai activi din top 10. Cu ajutorul Facebook-ului are trimiteri spre canalul de You-Tube şi contul de Twitter. Emil Boc are la activ 8.870 de fani, care îi urmăresc postările şi sutele de fotografii.

5. Ilie Bolojan. Primarul din Oradea este urmărit de 6.695 utilizatori Facebook. Contul este unul pe cât de simplu pe atât de eficient. Multe postări, un album cu 53 de fotografii din Oradea şi un lucru mai puţin întâlnit între primarii de pe Facebook, Bolojan încearcă să răspundă fiecărei persoane în parte.

6. Gabriel Boriga. 6.521. Acesta este numărul de fani pe care îl are edilul oraşului Târgovişte. Boriga este un împătimit al sportului, la fotografie de profil, fiind el, împreună cu o baschetbalistă de la CSM-ul din localitate.

7. Dorin Florea. Cu toate că primul om din Târgu-Mureş nu este foarte activ pe pagina de socializare, ultima postare fiind din 21 mai anul curent, numărul de fani trece puţin peste 5.600, ceea ce îi asigură un loc în top 10.

8. Minel Prina. Fie că se ocupă el de pagină sau există o persoană care face acest lucru, este de lăudat că primarul Slatinei răspunde fiecărui om în parte, în cel puţin două fraze, dând explicaţii amănunţite. 5.430 de persoane apreciază pagina lui Minel Prina.

9. Iulian Bădescu. 4.564 de oameni îl urmăresc pe Facebook pe edilul municipiului Ploieşti. Numărul fotografiilor postate este relativ scăzut, dar în acelaşi timp are 12 filmuleţe de la diferite activităţi.

10. Dorel Coica. Ziua şi albumul de fotografii, acesta este bilanţul unui primar foarte activ, primarul din Satu-Mare. Din această cauză, peste 4.300 de utilizatori urmăresc pagina lui Dorel Coica.

Cei zece sunt cei mai căutaţi şi urmăriţi edili de pe Facebook. Cu toate acestea, există şi cei care şi-au făcut un cont, însă ori nu au timp să-l gestioneze ori nu reuşesc să-l promoveze.

Din această privinţă, vă prezentăm şi topul celor mai slab urmăriţi primari de reşedinţă de judeţ din ţară.

1. Radu Căpâlnaşiu. Primarul municipiului Zalău are cei mai puţini fani pe Facebook, 255 la număr, dintre toţi cei 25 de primari ai reşedinţelor de judeţ din ţara noastră, care au cont pe site-ul de socializare. Ultima postare a lui Căpâlnaşiu a fost făcută ieri, 26 iulie.

Radu Căpâlnaşiu,   primarul Zalăului,   doar 255 de fani pe Facebook/ Foto: Facebook

Radu Căpâlnaşiu, primarul Zalăului, cu doar 255 de fani pe Facebook/ Foto: Facebook

 2. Constantin Hogea. La distanţă mică de Radu Căpâlnaşiu, cu 317 urmăritori, îl regăsim pe primarul din Tulcea. Este de înţeles numărul mic de fani, având în vedere faptul că ultima postare a acestuia datează din 5 septembrie 2012.

 3. Marius Stan. Cunoscut mai ales în rândul microbiştilor, ca fost preşedinte la FC Oţelul Galaţi, dar şi primar al oraşului, Marius Stan nu a reuşit să strângă decât 400 de fani pe Facebook. În ultima zi a anului trecut s-a consemnat ultima postare a acestuia.

 4. Daniel Drăgulin. 460 de urmăritori are edilul municipiului Călăraşi pe reţeaua de socializare.

5. Gheorghe Ştefan. Cunoscut sub numele de „Pinlaty”, primarul din Piatra-Neamţ nu a mai scris pe Facebook de mai bine de un an, drept pentru care numărul fanilor este de doar 522.

6. Gheorghe Falcă. Una dintre cele mai vechi postări de pe Facebook a primarilor datează din 16 mai 2013 şi îi aparţine conducătorului primăriei din Arad. 634 este numărul de fani pe care îl are Gheorghe Falcă.

7. George Scripcaru. “La multi ani 2013 !!!” este ultimul post al primarului din Braşov. Urmăritorii lui Scripcaru sunt exact 854.

8. Ovidiu Portariuc. În ultimele 24 de ore, cel mai important om din Botoşani a contabilizat trei postări pe Facebook. Portariuc are 912 urmăritori şi în ritmul acesta poate părăsi acest top.

9. Barbu Nicolae. În ciuda faptului că nu a mai scris nimic din 10 iunie anul trecut, primarul Giurgiului are 1.274 de fani.

Acest top nu merită un loc 10, pentru că cei şase primari care au mai rămas, dintre cei care au cont pe Facebook, sunt activi şi urmăriţi de un număr destul de mare de oameni. Este vorba de Victor Drăguşin (Alexandria), Petru Mărginean (Deva), Constantin Boşcodeală (Buzău), Olguţa Vasilescu (Craiova), Romeo Stravarache (Bacău) şi Nicolae Robu (Timişoara).

[stextbox id=”custom” caption=”Cinci primari din nordul Transilvaniei în cele două topuri”]Cătălin Cherecheş. Primar Baia-Mare cu peste 15.000 de fani
Emil Boc. Primar Cluj-Napoca cu 8.870
Ilie Bolojan. Primar Oradea cu 6.695
Dorel Coica. Primar Satu-Mare cu peste 4.300
Radu Căpâlnaşiu. Primar Zalău cu 255
Ovidiu Creţu. Primarul Bistriţei este singurul fără Facebook din nordul Transilvaniei[/stextbox]

Dintre cei 16 primari ai reşedinţelor de judeţ din România, care nu au cont pe site-ul de socializare, îi regăsim, surprinzător, pe Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, respectiv pe Klaus Iohannis, edilul Sibiului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu