Tăieri de cheltuieli totale la Educaţie, Muncă, Agricultură

Ministerele Educaţiei, Muncii, Transporturilor şi Agriculturii se află pe lista instituţiilor ale căror bugete totale de cheltuieli vor fi tăiate la prima rectificare bugetară din acest an, în timp ce de alocări suplimentare vor beneficia Dezvoltarea Regională, Justiţia, Interne, SRI, SIE, DNA, CSM.

Tăieri de bugete vor mai fi operate şi la Administraţia Prezidenţială, Camera Deputaţilor şi Curtea Constituţională. Pentru Ministerul Educaţiei, bugetul de cheltuieli va fi diminuat cu 235, 6 milioane de lei (8, 5 miliarde de lei buget iniţial), rezultat din majorarea cu 40 milioane de lei a fondurilor pentru reabilitarea de şcoli, grădiniţe şi campusuri universitare, dar concomitent cu reducerea sumei blocate de 10%.

Cea mai mare sumă va fi tăiată de la Ministerul Muncii, de 1, 1 miliarde de lei (30, 44 miliarde de lei buget inţial), argumentat cu economiile înregistrate pe primele şase luni ale anului la acţiunile de „Asistenţă socială” finanţate de la bugetul de stat, precum şi la cele finanţate din bugetul asigurărilor sociale de stat, căruia i se asigură transferuri de echilibrare din bugetul acestui minister.

Tăieri de cheltuieli vor fi efectuate şi la Ministerul Agriculturii (61, 1 milioane de lei, de la 17, 28 miliarde de lei buget iniţial), Ministerul Culturii (5, 2 milioane de lei, de la 578 milioane de lei iniţial), Ministerul Economiei (6, 3 milioane de lei, de la 1, 26 miliarde de lei), dar şi la Ministerul Fondurilor Europene (53, 5 milioane de lei, de la 184 milioane de lei) şi alte ministere şi agenţii.

Alte fonduri suplimentare sunt alocate pentru Senat (184.000 lde ei, de la 85, 6 milioane de lei), Agenţia Naţională de Integritate (3, 6 milioane de lei, de la 27, 2 milioane de lei), Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (300.000 de lei, de la 248, 5 milioane de lei), Consiliul Superior al Magistraturii (8, 6 milioane de lei, de la 89, 5 milioane de lei).

Distribuie:

Postaţi un comentariu