FOTO/ “Supercampionii Clujului”, frânturi de istorie sportivă

Foto: Dan Bodea

Cluj Arena a găzduit, joi, lansarea volumului „Supercampionii Clujului”, purtând semnatura jurnalistului Ovidiu Blag. Departe de a fi o enciclopedie completă a sportivilor care au adus glorie orașului ardelean, cartea reușește să readucă în memoria iubitorilor de sport momente unice, povestite chiar de cei implicați în performanțele cu care astăzi ne mândrim.

Volumul cuprinde 37 de interviuri realizate în timp de Ovidiu Blag cu foști mari campioni ai Clujului, în sporturile individuale, sau de echipă. Un capitol aparte este cel semnat de Ionel Banu, fost jurnalist al TVR Cluj, care îl readuce în primplan pe Ștefan Kovacs, fost fotbalist și câștigător al Cupei Campionilor, cu Aiax Amsterdam. Nu au lipsit de la eveniment nici atleții, sau baschetbaliștii care, prin performanțele lor, sunt de asemenea crâmpeie de istorie.

“Cartea asta reprezintă o istorie vie a campionilor Clujului. Îmi place să rămână asa pentru că este cartea lor si nu a mea”, a declarat Ovidiu Blag. Autorul a adăugat că este convins că în timp va apărea un nou volum, mult mai complet si complex, la care vor colabora mai mulți jurnalişti clujeni.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu