Regulament nou pentru produsele biocide

Sursa foto: immromania.ro

Un nou regulament privind produsele biocide, care se aplică de la 1 septembrie, va crește semnificativ siguranța și va simplifica procedura de autorizare a produselor biocide utilizate și introduse pe piață în UE.

Biocidele sunt produse chimice utilizate pentru eliminarea organismelor dăunătoare, adică a mucegaiurilor și bacterilor, și includ produsele insectifuge, dezinfectanții și substanțe chimice industriale.

Noul regulament face posibilă solicitarea unei autorizații valabile în întreaga UE pentru produsele biocide, care va permite reprezentanților sectorului de profil să își lanseze direct produsele pe piață în întreaga UE. Economiile totale pe care se estimează că le va realiza sectorul de profil prin această procedură mai simplă și mai eficientă de autorizare a produselor, de partajare a datelor și de îndeplinire a cerințelor privind datele se ridică la 2, 7 miliarde EUR într-un interval de 10 ani, se arată într-un comunicat de presă.

„Acest regulament reprezintă încă un pas prin care se garantează că în UE sunt puse la dispoziție pe piață numai produse sigure și autorizate. Societățile vor avea de câștigat de pe urma simplificării procedurilor de autorizare, asigurându-se în același timp un nivel ridicat de protecție a mediului pentru cetățeni”, a declarat Janez Potočnik, comisarul pentru mediu,

Distribuie:

Postaţi un comentariu