Plutoane pregătite de aliniere în baza militară Bergen

Cele șase țări participante la exercițiul USAR’13 desfășurat în Câmpul de Exerciţii Militare Bergen, din regiunea Lüneburger Heide, Germania, s-au aliniat la ceremonia oficială de deschidere.

Tinerii au îmbrăcat uniformele specifice fiecărei organizații din care fac parte, au încălțat ghetele și s-au aliniat în fața clădirii spitalului, devenit de ieri loc de adunare. “Sunteți un model nu doar pentru alți tineri, ci și pentru mulți adulți. Va urma o perioadă lungă în care vă veți antrena, veți învăța și în care veți cunoaște oameni noi. Solidaritatea va fi cuvântul de ordine de acum înainte”, a precizat șeful misiunii USAR’13, Ingo Henke în deschiderea atelierului.

Bravo Charlie!

Pe o ploaie insistentă, care însă nu i-a determinat pe organizatori să amâne ceremonia, a urmat împărțirea participanților în cinci plutoane: german-rus (alpha), german-islandez (bravo), german-român (charlie), german-turc (delta) și german-britanic (echo). Liderul plutonului german-român a fost desemnat clujeanul Vladimir Sabo, avându-i în subordine, alături de tinerii germani, și pe colegii săi din România: Alexandra Mustea, Paul Sabo, Cristina Ungur, Sonia Bodea, Codin Hitian, Radu Moldovan, Mihai Călugăr, Flavia Firtes, Diana Rad, Bogdan Barta, Paul Marincean.

Să ne cunoaștem!

Pe durata zilei de sâmbătă, după aliniere, tinerii au avut parte de activități menite să “spargă gheața”, să se cunoască reciproc. Tot astăzi, reprezentanții Organizaţiei de Tineret a Agenţiei Federale pentru Asistenţă Tehnică la Dezastre (THW Jugend) din Germania, ai Asociaţiei pentru Căutare şi Salvare din Islanda (ICE-SAR), ai Asociaţiei Regale pentru Salvarea Vieţilor din Marea Britanie, ai Corpului de Studenţi Salvatori din Rusia, ai AYAYED Turcia şi ai ISU Cluj  susțin în fața tuturor celor peste 200 de participanți, prezentări ale organizațiilor sau instituțiilor cărora le aparțin.

“Strada Hanovra”

Echipa din România, abia sosită în Germania în seara zilei de joi, a avut parte vineri de o vizită de relaxare în orașul Hanovra, împreună cu participanții islandezi. Transportați cu deja obișnuitul autocar inscripționat “Polizei”, elevii clujeni au vizitat centrul vechi al orașului, precum și impozanta Marktkirche, biserică datând din 1359, Leineschloss Palace, dar și Ernst-August-Galerie, centru comercial cu peste 150 de magazine. Tinerii au “gustat” din farmecul locului, s-au plimbat pe străduțele animate de turiști și au făcut poze până în jurul după-amiezii.

Corespondenţă specială de la trimisul Transilvania REPORTER la Bergen

Distribuie:

Postaţi un comentariu