Până să te vindece de boli, te „vindecă” de bani

Foto: Dan Bodea

Ajung în camera obscură a hotelului în care are loc prezentarea, la ora 14:05. În sală, aproximativ 10 bătrânei stau cuminți și ascultă. O doamnă îmbrăcată în costum negru și cămașă albă, cu un timbru vocal puternic și dicție impecabilă stă în față și povestește ceva. Ține o cutiuță galbenă în mână. Prezentarea oficială nu a început încă. Mă așez în rândul doi. Toate privirile se îndreaptă către mine. Parcă se întreabă toți ce caut acolo. „Ați venit pentru cineva? Sunteți mesager? De unde ați aflat de noi?” De fapt mă întreabă voalat ce caut acolo. Sunt tânără, sănătoasă, nu pare să mă doară nimic. „Da, am venit pentru cineva. Am văzut anunțul într-un ziar și am vrut să aflu mai multe”. Aștept să văd ce se întâmplă, ce anume conțin produsele de pe măsuța din față, despre care am aflat că ar fi bune pentru orice tip de boală. Da, ați înțeles bine, pentru orice tip de boală.

Cea din față îi cunoaște pe toți cei din sală. Știe câți ani au, cum se numesc, ce boală au și câte flacoane de „produs” au consumat până în momentul de față, câte trebuie să mai ia și cum să se asigure că aceștia chiar vor lua în continuare ceea ce oferă firma la care e angajată. „Domnule, X, văd că v-a mai trecut eczema de pe față. Ați luat tratamentul cum trebuie?” „Ei, m-am dat și eu din când în când. Nu chiar în fiecare zi. Acum vreau să mă apuc serios de tratament”. Aproape nervoasă, cea din față îl ceartă: „Ei, ne batem joc de promoție?” Îi ia apoi pe rând și îi întreabă de sănătate pe cei prezenți. Între timp mai vin și alte persoane, dar tot clienți vechi. „Până acum sala era plină! Oare să mai așteptăm? Dacă nu vin persoane noi, nu mai țin prezentarea . Discutăm strict problemele de sănătate”. Apoi, își dă seama că sunt și eu acolo și se decide să țină totuşi prezentarea. A venit o bătrânică care a vrut să cumpere câteva flacone. „Rămâneți la prezentare și apoi puteți cumpăra”. Degaba i-a explicat aceasta că ea nu aude, că are programare la doctor și că vrea să cumpere și să plece. „După prezentare vă dau câte vreți”. Bătrânica a rămas două minute, după care, cu ajutorul bastonului a plecat. A început prezentarea. Îmi pare rău că nu pot atașa înregistrarea. „Sunt Loredana, reprezentantul oficial al Companiei Apifito Farm, compania care funcționează de 11 ani pe teritoriul Europei Centrale și Estice, pe teritoriul României de 5 ani, cu deja binecunoscutele produse Promiod, Unguentul Efectum și Deseatisil Altaiskii”.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

A turuit pur și simplu ingredientele celor trei produse și bolile care pot fi vindecate cu ajutorul acestora și felul în care trebuie administrate. Dacă îmi permiteți comparația, a fost ca la biserică în timp ce preotul face pomeniri: X cu familia, Y cu familia, Z cu familia. Cam așa și aici: fiecare boală cu familia.

Aflăm că produsele sunt aduse din Rusia, că sunt 100% naturale și că pot fi găsite într-un singur loc: la ei. Sediul firmei este în Brașov, iar periodic se țin prezentări precum aceasta în diferite orașe ale țării. Prezentări cu vânzare. Produsele se mai comanda telefonic, dar în acest caz, pensionarii și invalizii (dovediți pe baza unui certificat) nu mai beneficiează de reducerea de 5 lei, de care au parte dacă se prezintă personal la prezentare. Un alt bărbat dorește să cumpere, dar doamna nu își întrerupe discursul. Domnul se enervează și pleacă. „Am vrut să cumpăr trei flacoane, nu mă interesa prezentarea!” Nici pe doamnă, intențiile lui.

Primul produs prezentat se numește Promiod. Ce este de fapt? O pastă galbenă care conține miere, propolis, ulei de cedru, ulei de dovleac, ulei de cătină, ceară de albine. Se întrebuințează în: viroze, boli bronhopulmonare, boli de piele, stimulează cicatrizarea leziunilor, plăgilor, arsurilor, suturilor postoperatorii, patologii ale tractului gastrointenstinal, a ficatului, a pancreasului, anemie, boli ginecologice, renale, stimulează capacitatea memoriei, îmbunătățește somnul, acționează calmant împotriva sistemului nervos, normalizează funcția sistemului reproductiv (restabilirea potenței la femei), un remediu profilactic, restabilește structura părului, bolile sistemului cardiovascular, ulcer etc. Efectiv, se mănâncă o linguriță înainte cu 30 de minute de mesele principale ale zilei, dar nu mai târziu de ora 19:00, pentru că agită. În funcție de boala fiecăruia, tratamentul se administrează ușor diferit: două lingurițe în loc de trei, înainte cu 20 de minute de masă, în timpul mesei. Produsul poate fi folosit atât intern, cât și extren sau și și, depinde de suferința pe care dorește să o trateze fiecare. De exemplu, cura pentru bolile cronice include 3 flacoane, cura profilactică 2 flacoane, iar pentru proceduri locale e suficient un flacon. Un flacon ține aproximativ 10 zile, depinde de la caz la caz. Contraindicații: alergie la unul dintre ingrediente, perioada de sarcină, perioada de alăptare, copiilor sub 2 ani. Copiii peste doi ani folosesc jumătate din produs în timpul unei cure.

[stextbox id=”custom”]Conform datelor remise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în prezent, în Rusia activează circa 800.000 de vrăjitori, vraci, tămăduitori şi adepţi ai medicinii tradiţionale şi naturiste, cu mult peste numărul cadrelor medicale din aceeaşi ţară.[/stextbox]

Al doilea produs e o noutate pentru mine: „Deseatisil Altaiskii – 10 puteri din Altai”. Mă lămurește doamna: „ E elaborat de către savanții ruși după o rețetă străveche, cu o componentă unică. Are la bază zece componente și anume: munio, concentrat din coarne de ren, grăsime de bursuc,  extract din ciuperca Chaga, uleiul de nucă, uleiul din fructe de Armurariu, polen din flori, propolis, miere din Ural şi acid succinic. Toate componentele sunt colectate din regiunea Altai, care este una din cele mai ecologice zone din Rusia. Eficacitatea acestui produs este alcătuită prin intermediul fiecărei substanțe active pe care o conține. Concentratul din coarne de ren este biocură de calciu și magneziu, acționează asupra articulațiilor, reface rapid tegumentul traumatizat, fixează calciul în oase , întărește dantura, fortifică musculatura. Grăsimea de bursuc dimineuează efectul bolilor sistemului respirator. Chiar este cotat numărul unul în problemele bronhopulmonare. Extractul de Chaga distruge celula canceroasă, are proprietăți antitumorale. Uleiul…” și prezentarea continuă.  „Produsul are un efect benefic pentru : Sistemul cardio-vascular (în aritmii, varice, ateroscleroză, infarct miocardic, tensiune oscilată, angină pectorală); Sistemul osos: artrită, gută, hernii de disc, artroză, poliartrită; Sistemul endocrin : diabetul zaharat, disfuncţiile glandei tiroide; Sistemul respirator: tuse cronică, bronşită, astm bronşic, tuberculoză, Sistemul digestiv, Sistemul uro-genital, Sistemul nervos periferic, pentru probleme ale vederii : glaucom, cataractă, conjunctivită”. Aflăm tot ce vrem și ce nu vrem și despre unguentul de pe masă, care poate fi folosit împreună ce unul din cele două produse amintite ulterior. Cele 10 porunci nu pot fi utilizate împreună cu Promiodul sub nicio formă.

Prezentarea se încheie, iar cei din sală se așează la rând. Rămân surprinsă să văd câte flacoane cumpără fiecare: 8, 10 flacoane. Fiecare flacon costă 65 de lei. O singură persoană a luat două flacoane, minimul admis. După ce am rămas impresionată de sutele de lei care mi-au trecut prin față, am decis să cumpăr un flacon de Promiod. „Pentru ce vă trebuie?” Mă întreabă tânărul care a adus în sală câteva cutii de „produs”, în timp ce Loredana dă ultimele indicații în particular. „Vreau un flacon pentru insomnii”. Aproape că am ajuns să ne certăm. „Nu vă ajunge un singur flacon, pentru insomnii trebuie să luați două. Trebuie să faceți o cură, altfel luați degeaba. Acestea nu sunt produse chimice să își facă efectul imediat!” I-am spus că nu am bani decât pentru un flacon și că vreau să testez produsul. Dacă văd vreo îmbunătățire, știu unde să îi găsesc. El nu și nu, să iau două. „Eu am insomnii acum. De mai bine de o lună am problema asta. Când îmi vor trece?”, îi spun, deja nervoasă că tot insistă. „După ce terminați o cură completă. După o lună!” Până la urmă ajungem la un consens: „Începe cura pe 1 iunie, că noi pe 10 venim din nou la Cluj și atunci nu rămâi fără produs. Dar să nu iei mai târziu de 17:00, că te agită”. Plec și pe drum îmi fac un calcul simplu:  mai trebuie să aștept aproape trei săptămâni până să încep tratamentul, apoi o lună iau pasta respectivă. Deci, voi reuși să dorm cum trebuie în două luni. Oare la fel de eficient e și în cazul altor boli?

[stextbox id=”custom”]Contactați telefonic cei de la firma  Apifito Pharm  au precizat că produsele lor sunt avizate, fiind produse 100% naturale. Promiodul a fost testat de ISP Iaşi primind Certificatul de notificare AD-0131/11.06.2009. De asemenea au precizat că pe site există studii care atestă calitatea produselor. Numai că pe site, la categoria „Studii” există doar câteva păreri ale unor medici din Rusia, nicidecum studii clare.   [/stextbox]

Distribuie:

Nu există Comentarii

 1. Florea C says:

  Produsele naturiste au un efect tardiv si de cele mai multe ori, limitat; in Romania este o vorba din batrani “macar, nu face rau” Toate produsele de acest tip utilizate de mine pana in prezent nu m-au insanatosit, dar s-au constituit ca si “adjuvanti” ai tratamentului medicamentos prescris de medic.

 2. Lepadatu Ionut says:

  Medicina nu are nevoie de indivizi care denigreaza si ataca in mod parsiv remediile existente ,chiar si cele din categoria produselor naturiste sau de alt fel si nici pe cei care promoveaza medicina alternative. Daca nu ii place cuiva , sa nu cumpere . Nu vad sa faceti campanie negative la alcool sau tigari ,care ucid milioane de oameni. Rusinnos si demn de dispret.

 3. Diana says:

  Multumesc pentru ce ati povestit. Azi am gasit si eu “Pagina de sanatate” prinsa intr-o revista Kaufland si am intrat pe net sa caut despre ei.

 4. Gica says:

  Mai oameni buni, remediile naturiste care au efecte dovedite se transmit din gura-n gura; nu au nevoie de promovare.
  Mama mea a cheltuit 2000$, fara niciun efect concret, si inca mai arunca bani pe astfel de tepe.
  Chiar nu puteti realiza ca sunteti prostiti?

 5. Baltaga says:

  Buna ziua.Stimate Lepadat Ionut.Acestea sunt suplimente alimentare,ele nu vindeca,ele ajuta bolnavul sa se vindece mai repede. Bolnavul are datorie sa anunte daca lui ,ia ajutat ori nu. Voi face un articol despre postarea dvs.Va las cu bine.

 6. Alin Cristian says:

  Bună ziua, sunt Alin Cristian din Timișoara. Acum mulți ani sufeream de cocsartroza, nu puteam nici să mă aples. Auzind de la unchiul meu de aceste produse naturiste am spus că trebuie neapărat să văd despre ce este vorba, am fost la prezentarea din Hotel Central și mi s-a recomandat Deseatisil. Am început să consum și după două săptămâni m-am aplecat și durerea de la bazin a dispărut, am plâns de bucurie. Nici în ziua de azi nu pot uita ce minune de produs m-a vindecat,crede-mă că n-aș fi scăpat cu nici un medicament din lume. Felicitări ????????

 7. Radu says:

  Foarte interesant articolul, mai ales pentru faptul că autorul nu cunoaște mai nimic despre efectele produselor naturale. Să pună la îndoială efectul grăsimii de bursuc în problemele respiratorii doar un neștiutor poate face. Putea, cel puțin, să se informeze din Wiki despre efectul extractelor despre care a pomenit. Despre reni și extractul din coarne de reni am văzut săptămâna trecută o emisiune la Discovery chanel, de unde am aflat că o companie farmaceutică din Franța folosește extractul din coarne de ren ca ingredient principal în producția unui medicament antitumoral. Uleiul de cedru, cătină, armurariu sau cel din semințe dovleac sunt ineficiente? Nu cred.
  Dacă acele produse chiar conțin acele uleiuri și extracte, atunci într-adevăr sunt nemaipomenite pentru sănătate și chiar le voi căuta ca să le încerc.
  Unde ați spus că se pot găsi?

Postaţi un comentariu