Nu scăpăm de şantiere

Calea Moților/ Foto: Dan Bodea

Începerea şcolii şi revenirea studenţilor la Cluj va adăuga nervi şi ambuteiaje suplimentare pentru şoferii din oraş. Şi aceasta deoarece principalele artere aflate în lucru nu vor fi finalizate decât la sfârşitul lui noiembrie. Mai exact vom avea un trafic de coşmar în oraş cel puţin până la căderea zăpezii.

La începutul acestui an primăria anunţa lucrările programate a se derula pe nu mai puţin de 43 de străzi din oraş, fiind cuprinse aici artere importante şi centrale, intens circulate, precum Memorandumului, Moţilor, Horea, Avram Iancu. Mai exact lucrările programate să se desfăşoare pe tot parcusul lui 2015 pe străzile oraşului includ, trei proiecte importante.

harta

Astfel Asocierea Diferit & Kiat Group Construct lucrează pe străzile care fac parte din proiectul „Modernizarea tramei stradale de acces la zona industrială”, adică Oaşului, Calea Baciului, B-dul Muncii şi Plopilor. Prin acelaşi proiect sunt modernizate tot până în toamna acestui an şi următoarele străzi: Piaţa Gării, Căii Ferate, Decebal, I.L. Caragiale, Horea, Regele Ferdinand, G. Bariţiu, Emil Isac, Splaiul Independenţei şi Primăverii. Până acum au fost finalizate lucrările de pe străzile Caragiale, Oaşului, Decebal, Căii Ferate şi Plopilor. În lucru rămâne până la 31 august Bulevardul Muncii. Şantierul de pe Horea va mai dura însă până la începerea şcolii, 15 septembrie.

01 Horea,   zona Garii (3)

Zona Piața Gării/ Foto: Dan Bodea

02 Horea intersectia cu Baritiu_DB (2)

Strada Horea la intersecția cu strada Barițiu

01 Horea,   zona Garii (5)

Strada Horea

De asemenea, lucrările de pe George Bariţiu, începute în iunie, au ca termen de finalizare 15 octombrie. La fel şi şantierul de pe Emil Isac. Lucrările din Piaţa Gării se vor întinde tot până în octombrie. Iar lucrările începute în această vară pe strada Primăverii se vor încheia în 31 octombrie.

08 Baritiu_DB (17)

Strada George Barțiu / Foto: Dan Bodea

08 Baritiu_DB (19)

Strada George Barțiu / Foto: Dan Bodea

08 Baritiu_DB (22)

Strada George Barțiu / Foto: Dan Bodea

În fine, pe strada Splaiul Independenței lucrările se vor derula corelat cu cele de pe Moților şi vor fi gata abia în noiembrie.

Calea Moților/ Foto: Dan Bodea

Calea Moților/ Foto: Dan Bodea

Moţilor gata abia în noiembrie

Al doilea proiect, „Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară,   modernizare căi de acces spre centru istoric”, este în plină derulare cu lucrări pe Avram Iancu şi Moţilor. Două străzi din cele patru cuprinse în proiect au fost finalizate până acum. Este vorba despre Memorandumului şi I.C. Brătianu. Pe Avram Iancu s-au turnat mai multe straturi de asfalt şi în prezent se lucrează la amenajarea trotuarelor, la nivel de piatră spartă, a parcărilor, a pistei de biciclete şi la montat borduri, termenul de finalizare asumat de constructor, SC Viarom Construct SA, fiind 30 august. Aceasta nu înseamnă însă că aici şantierul se va închide. Pentru că se vor monta şi stâlpi de iluminat moderni cu tehnologie LED şi va fi realizat montajul plăcilor de granit pe trotuar. Toată lucrarea trebuie predată în 15 septembrie.

09 Motilor_DB (6)

Calea Moților/ Foto: Dan Bodea

09 Motilor_DB (12)

Calea Moților/ Foto: Dan Bodea

09 Motilor_DB (24)

Calea Moților/ Foto: Dan Bodea

Cât priveşte Calea Moţilor aici lucrările se prelungesc până în noiembrie. Au fost înlocuite şi conductele de apă de către Compania de Apă Someş şi s-a trecut şi la pozarea cablurilor în subteran. Pe lângă carosabil se vor moderniza şi reface complet şi trotuarele.

06 Plopilor,   zona pod _DB (24)

Strada Plopilor, zona pod/ Foto: Dan Bodea

Pe lângă străzile cuprinse în aceste proiecte europene, primăria a continuat şi în acest an programul de modernizare a străzilor din buget propriu, în calendarul de lucrări pe 2015 fiind incluse nu mai puţin de 25 de artere importante din oraş: Câmpeni, Romul Ladea, Marinescu, Aleea Gurghiu, Aleea Cioplea, Aleea Peana, Bistriţei, Antonio Gaudi nr. 1-45, Nicolae Bălcescu, Bisericii Ortodoxe, Ilie Măcelaru, Mioriţei, Dacia, Orăştiei, Branului, Voevod Gelu, A. Einstein, A. France, Caracal, Bega, Viile Nădăşel, Cloşca, Craiova, Burebista şi Dumbrava Roşie. Lucrările sunt realizate de Asocierea Diferit – Kiat şi sunt programate să se încheie tot în noiembrie.

04 Primaverii,   intersectia cu Bucium_DB (17)

Strada Primăverii / Foto: Dan Bodea

Din iulie au început şi lucrările aferente proiectului finanţat din fonduri europene “Acces din strada Oaşului la Cartierul Lomb din municipiul Cluj-Napoca”. Lucrările afectează parţial şi zona de intersecţie cu strada Oaşului unde a şi fost amenajat un sens giratoriu. Concomitent cu lucrările de modernizare se vor efectua lucrări de extindere a reţelei de apă-canal menajer, branşament electric şi sistem de iluminat public. SC Kiat Group Construct SRL va finaliza lucrarea în acest an.

Calea Florești/ Foto: Dan Bodea

Calea Florești/ Foto: Dan Bodea

Pe de altă parte firma SC Diferit SRL lucrează la refacerea Podului Traian.

Distribuie:

Postaţi un comentariu