Jafuri made in Cluj

Clujul a fost, în ultimii ani, scena unor jafuri, unele dintre ele printre cele mai spectaculoase din ţară.

Ieri, poliţiştii clujeni au identificat trei tineri care sunt suspectaţi de jefuirea unei benzinării din Floreşti, în urmă cu cinci zile. ”Trei tineri din judeţul Cluj, dintre care unul era agent de pază aflat în serviciu, sunt suspectaţi de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj că, prin ameninţări, au sustras dintr-o benzinărie sumele de bani rezultate din încasări. În fapt, la data de 25 iulie a.c., doi dintre suspecţi au intrat într-o benzinărie situată pe DN 1 E 60, la ieşirea din comuna Floreşti înspre comuna Gilău, au ameninţat personalul aflat în serviciu şi au sustras sumele de bani rezultate din încasări”, precizează IPJ Cluj. Din cercetări reiese că suspecţii purtau cagule din material textil de culoare neagră şi că ar fi ameninţat personalul cu un pistol cu jet de substanţă lacrimogenă. Tinerii au luat banii din benzinărie şi au plecat cu un autoturism. Unul dintre suspecţi a fost reţinut 24 de ore şi va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Tâlhăriile şi jafurile petrecute în judeţul Cluj au fost destul de multe în ultima vreme. De exemplu, în luna mai au fost prinse alte două persoane, acuzate de tâlhărirea unui poştaş din municipiul Turda. Acesta a fost deposedat de geantă în care se aflau sumele de bani pe care urma să le distribuie.

La sfârşitul anului trecut, doi bărbaţi au fost prinşi şi ei de poliţiştii clujeni, după ce în ziua de Crăciun au tâlhărit o benzinărie, lovind-o pe una dintre gestionare.

Pe 5 decembrie 2012, un bărbat de 35 de ani a fost prins de poliţiştii clujeni după ce a ameninţat cu un briceag vânzătoarea dintr-un magazin. Şi el avea faţa acoperită.

În aprilie 2011 a fost prins şi un tânăr care, având faţa acoperită şi folosindu-se de violenţă, a încercat să pătrundă în interiorul unei case de schimb valutar din Cluj-Napoca.
În martie 2009, o benzinărie din Mănăştur a fost jejuită şi ea de o persoană necunoscută, care, mascată fiind, a intrat şi a cerut banii din casa de marcat, ameninţând vânzătoarea cu un pistol.
Tot în martie 2009 a fost jefuită o casă de schimb valutar din centrul Clujului, de unde a fost sustrasă suma de 196.000 de lei.

Cel mai spectaculos jaf din Cluj şi printre cele mai mediatizate din ţară s-a petrecut tot în 2009, în februarie, la o agenţie a Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur. Atunci, două persoane mascate au intrat în unitate şi au sustras peste 246.000 de lei sub ameninţarea armei. Atacul nu s-a soldat cu victime, iar autorii jafului au reuşit să dispară în numai 66 de secunde. Suspecţii au fost reţinuţi şi condamnaţi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu