Gigantul Rolls Royce aduce 1000 de locuri de muncă în Bistrița

Angajații Leoni Bistrița se pregătesc să mai primească încă 1000 de noi colegi.

În timp ce mai toate orașele României se plâng de o rată a șomajului care depășește praguri istorice, județul Bistrița-Năsăud „respiră” cu ajutorul investițiilor atrase de firmele din domeniul construcților de componente pentru automobile. Astfel, două dintre cele mai active firme pe piața muncii, Leoni și Rombat, se pregătesc de noi angajări, aproximativ 1100 de noi locuri de muncă urmând să fie scoase pe piață.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută la Bistrița de minstrul pentru Dialog Social, Doina Pană.  Aceasta a anunțat că Leoni Bistrița a obținut un contrat valabil până în 2023 prin care se angajează să producă cablaje pentru producătorul englez de automobile de lux, Rolls Royce.

Astfel, angajatorul din Bistrița care deja produce componente pentru giganți ca BMW sau Mercedes și are pe statele de plată 3200 de muncitori, va scoate pe piața muncii încă 1000 de locuri de muncă, pentru a putea repecta acordul semnat cu insularii.

De semenea, Doina Pană a mai declarat că producătorul de acumulatori Rombat redeschide o nouă secție la Bistrița care se traduce prin 108 noi locuri de muncă. Inaugurarea este programată să aibă loc la sfărșitul lunii septembrie, premierul Victor Ponta fiind așteptat la eveniment.

Noua secție,  unde Rombat va produce acumulatori pentru mașini hibrid, a costat 17 milioane de euro, o parte din bani reprezentând investiția proprie și o parte venind printr-o finanțare nerambursabilă din partea guvernului.

Conform AJOFM, la sfârșitul lunii iulie, în Bistrița-Năsăud existau 6103 șomeri, mai bine de jumătate dintre aceștia (3255) primind indemnizații. Rata șomajului este de 4, 64 %, cu aproape jumătate de punct procentual față de șomajul la nivel național, care este în prezent de 5, 05%.

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu