Foto. Incendiu pe Calea Turzii. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale

Foto: Dan Bodea

Un incendiu a izbucnit astăzi, 11 decembrie, în jurul orei 11:00, la subsolul unei clădiri de pe Calea Turzii. Pompierii au intervenit rapid cu trei autospeciale. Cele aproximativ 50 de persoane aflate în clădire în momentul în care s-a produs incendiul au fost evacuate în timp util, coborând cu ajutorul unei scări de la etajul I. Nu au existat victime. O singură persoană a avut suferit un atac de panică, dar a primit îngrijiri medicale în cadrul unei ambulanțe SMURD sosită la fața locului.

„Eram în birou, la etajul II și dintr-o dată s-a luat curentul. Am auzit două bubuituri, apoi a început fumul să se extindă la etaj. Oamenii au intrat în panică. Toată lumea căuta găleți și încerca să ajungă la subsol. Totul s-a petrecut extrem de rapid. În nici două minute, biroul  era plin de fum. Din câte am înțeles se făceau ceva reparații la subsol și a explodat ceva acolo. Am coborât pe scări până la etajul I, iar de acolo am coborât pe scara pompierilor”, a spus unul dintre cei surprinși în clădire în timp declanșării incendiului. „Tot ce am aflat înainte să ne evacueze a fost faptul că ceva arde. Atât”, a spus un angajat al firmei de IT care își desfășoară activitatea în cadrul respectivei clădiri. „Din câte am înțeles, s-a aprins ceva substanță la subsol, iar fumul a ajuns rapid la etaj. Eu lucram la etajul I și am coborât rapid”, a spus alt angajat.  După ce pericolul a trecut, doi angajați și-au permis să glumească puțin pentru a destinde atmosfera tensionată: „Ai mai fumat vreodată așa ceva?”. „Nu, dar nici nu îmi doresc să repet experiența”.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

„Am fost solicitați pentru a interveni în cazul unui incendiu care s-a înregistrat pe Calea Turzii din municipiul Cluj-Napoca la un imobil în care își efectuau activitatea un service auto și o firmă IT. Incendiul s-a manifestat undeva la subsol, iar fumul degajat de acest incendiu care provenea de la mai multe piese auto a inundat casa scărilor. Au rămas surprinse la etajele superioare 40-50 de persoane care au fost evacuate cu scările de către pompieri. Am intervenit cu trei autospeciale în primă instanță și cu o ambulanță SMURD. Pagubele sunt în curs de evaluare. În principiu a ars doar încăperea de la subsol unde se aflau mai multe piese auto și instalații pentru reparații auto. S-au executau reparații în subsolul respectiv și în timpul acestor reparații s-a produs incendiul. Nu au fost înregistrate victime”, a declarat purtatorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș.

Urmăriți o galerie foto realizată de Dan Bodea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu